Taal in mailprogramma wijzigen

De taal waarin je mailprogramma werkt is altijd afhankelijk van de systeemtaal op de Mac, Windows, iPhone, iPad of Android. Mapnamen van een mailbox staan altijd in het Engels op de server, echter vertaalt het mailprogramma deze afhankelijk van de systeeminstellingen. Het vertalen van mappen handmatig resulteert enkel dat er dubbele mappen ontstaan, dus dat raden we zeer af. Voorbeeld onderstaand van taal aanpassing Engels naar Nederlands in Outlook na aanpassing systeemtaal:

Office 365 Outlook - Postvak in

De taal aanpassen op je Mac

Op de Mac ga je naar Systeem voorkeuren (Engels: System Preferences) > Taal & regio (Language & Region) en past de taal aan:

Mac - System Preferences - Kies taal

De taal aanpassen in Windows

In Windows neem je de volgende stappen om de taal aan te passen:

  1. Klik Start  > Instellingen (tandwiel) > Tijd en taal > Taal.
  2. Kies een taal in het menu Windows-weergavetaal of selecteer onder Voorkeurstalen de optie: Een taal toevoegen om de gewenste taal te installeren als deze niet wordt weergegeven.

Als dat gedaan en opgeslagen is, je computer herstarten en de mapnamen in je mailprogramma zullen in het Nederlands (of de taal die je gekozen hebt) zijn.

De taal aanpassen in Roundcube webmail

  1. Log in op  https://webmailsecure.com/ met je emailadres en het wachtwoord. 
  2. Klik vervolgens op Settings (Het tandwiel icoon rechtsboven) om via User Interface de taal aan te passen naar Nederlands

    Roundcube webmail - Klik op settings

    De taal pas je aan door in Settings te klikken op Preferences > User interface, de Language op Dutch (Nederlands) te zetten en op te slaan met de Save knop:

    Roundcube webmail - Selecteer de taal

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.