Wat is bandbreedte

Wat is bandbreedte?

Bandbreedte van een website is de daadwerkelijke hoeveelheid gegevens overgedragen via de website op een bepaald moment. Het hele gamma van web hosting werkt op deze parameter. Als je minder bandbreedte hebt, kan dit de snelheid van jouw website belemmeren. Er is een bepaalde hoeveelheid data die moet worden overgedragen via de website. Deze moet  verstandig worden berekend, anders kan het zijn dat je website niet beschikbaar is voor de bezoekers.

Bandbreedte wordt vaak verward met data transfer. Dit zijn echter verschillende termen, in praktijk en op het gebied van terminologie. Data transfer is een meer discrete functie; het betekent de feitelijke data die moeten worden overgedragen telkens als je website laadt. Bandbreedte kun je zien als een voertuig met een bepaalde capaciteit dat de gegevens verzendt.

Hoe bereken je de bandbreedte?

Als je website elke dag door veel bezoekers bezocht wordt, is het moeilijk om te bepalen hoeveel bandbreedte je precies nodig hebt. Als je alle parameters met betrekking tot bandbreedte kwantificeert, is het eenvoudiger om de hoeveelheid te bepalen. Het is noodzakelijk om te begrijpen wat elk begrip betekent in de bandbreedte berekening.

Bandbreedte kan worden gezien als een overdrachtmedium van de gegevens. Je moet de exacte hoeveelheid data die door je website stromen als deze eenmaal in de browser is geladen herkennen. Web hosting service providers gebruiken de omvang van de gegevensoverdracht om jou het juiste pakket aan te bieden.

De bandbreedte van je website kan worden berekend met behulp van een eenvoudige formule met de grootte van jouw website, het aantal pagina's dat je website heeft en het aantal bezoekers dat je verwacht voor je website in een dag. Het is een eenvoudige vermenigvuldiging die de maandelijkse benodigde bandbreedte voor de website berekent.

Dus stel dat je 3 pagina's op je website hebt en met inbegrip van afbeeldingen, foto's enz. is je paginagrootte ongeveer 40KB. Je hebt 80 bezoekers op je website per dag en deze bekijken alledrie de pagina's. Dan zou de bandbreedte van je website per dag moeten zijn

40KB X 80 bezoekers X 3 pagina's= 9600 KB

De webhosting service provider wil graag weten hoeveel bandbreedte je nodig hebt op maandelijkse basis zodat ze je een passend pakket kunnen aanbieden.

Om de bandbreedte te schatten voor 30 dagen moet je de bandbreedte per dag gewoon vermenigvuldigen met 30. Dus, volgens de bovenstaande specificaties heb je 288.000 KB bandbreedte nodig, dit is dus 0.288 GB / maand.

De bovenstaande berekening lijkt eenvoudig, maar praktisch is het moeilijk om het exacte aantal te berekenen. Dus moet je gewoon gokken? Niet nodig. Een schatting maken en deze opschalen is de truc erachter. 

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.