Foutmelding cannot connect to the database

Cannot connect to the database

Dit is een van de meest voorkomende foutmeldingen die wordt weergegeven op een website. De fout doet zich voor als de server geen verbinding kan maken met een database. Dit kan verschillende redenen hebben, de meest voorkomende is dat je inloggegevens onjuist of gewijzigd zijn, de database server reageert misschien niet of is gecorrumpeerd, of de server zelf kan problemen hebben.

In deze gevallen is er een lijst van dingen die je kunt doen om je site weer te laten werken.

In geval van WordPress: dit staat in je wp-config.php bestand in je webroot.

Bij Joomla staat in de webroot het configuration.php bestand.

Drupal: site/default/settings.php

Magento: app/etc/env.php

• Controleer de MySQL host naam. Dit zou localhost moeten zijn.
  • De database inloggegevens zoals gebruikersnaam en wachtwoord moeten correct zijn.
  • Controleer hoe je je MySQL database gebruikersnaam hebt gespecificeerd en zorg dat je de gebruikersnaam met de corresponderende database naam en voldoende rechten verbonden hebt.
  • Controleer ook of MySQL draait op de standaard TCP poort.

Let op: Voordat je iets wijzigt aan de database, is het van vitaal belang dat je een afdoende backup hebt van alle gegevens om te voorkomen dat je alle data verliest doordat er een fout optreedt.