WordPress - Too many redirects error

Als je de Too Many Redirects foutmelding krijgt bij het opvragen van je website of de wp-admin kunnen de oorzaken divers zijn.

Te veel redirects error

of in Firefox

Te veel redirects error in firefox

Stappen om het op te lossen:

1. De meest voorkomende oorzaak is een misconfiguratie als er een onjuiste URL staat in de WordPress Address URL of Site Address URL.

Oplossing:

Haal de fout er uit, leeg de eventuele cache en kijk of het probleem verholpen is. Ga in het Dashboard naar Instellingen (Settings) > Algemeen (General) en past je WordPress en Site Address aan. Al dan niet met www ervoor en met https:// of http://. Let op: geen afsluitende / gebruiken!

Algemene settings van WordPress website

Geen admin dashboard toegang? Voeg dan de volgende twee regels toe aan je wp-config.php bestand:

define('WP_HOME','http://example.com');

define('WP_SITEURL','http://example.com');

1. Een tweede mogelijke oorzaak is een pluginconflict.

Oplossing:Deactiveer in je dashboard alle plugins. Download je .htaccess en vervang dan de .htaccess door de standaard .htaccess van WordPress:

# BEGIN WordPress

<IfModule mod_rewrite.c>

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteRule ^index\.php$ - [L]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule . /index.php [L]

</IfModule>

# END WordPress

1. Geen admin dashboard toegang? Hernoem alle plugins met je FTP programma of via cPanel > Bestandsbeheer (File Manager)

Als nu de fout weg is weet je zeker dat de oorzaak een plugin is of een fout in de oorspronkelijke default WordPress .htaccess regels).

Uitzoeken welke plugin de oorzaak is

In geval van een plugin als oorzaak is het nu zaak uit te zoeken welke plugin de Too_many_redirects foutmelding veroorzaakt.

Download en installeer dan alle plugins opnieuw en activeer ze één voor één om te zien welke plugin de oorzaak is.

2. Soms zijn cookies de oorzaak zoals ook de melding in Chrome en Firefox doen vermoeden. Volg de Cookies verwijderen handleiding (voor één site): https://support.hoasted.com/article/838-cookies-verwijderen
  3. Leeg de cache van WordPress
  4. Probeer of het in Chrome incognito wel goed gaat. Soms speelt de browsercache een rol en die kun je ook legen.
  5. Als bovenstaande het niet oplost, zul je moeten kijken naar hoe er geredirect wordt. Kijk daarvoor op de online Redirect Checker tool. Daar kan bijvoorbeeld uit komen dat je een redirect hebt die naar zichzelf wijst.

Chrome heeft de Redirect Path extensie, die kun je ook installeren.

6. Een niet complete omschakeling naar https kan eveneens een oorzaak zijn. Als je alle http:// verkeer redirect naar de https:// versie van je website, maar er is nog geen SSL certificaat, of het is niet goed geïnstalleerd, dan krijg je ook de redirect error. Verder is het bij het omschakelen van http:// naar https:// van belang dat je alle links hard herschrijft naar https://

Daar kun je overigens ook de Hoasted support voor inschakelen.