Verhuizen website - WordPress handmatig importeren

Als reseller hoef je de WordPress website die je naar je server wilt verhuizen niet met FTP binnen te halen en vervolgens weer te uploaden naar de public_html. Er zijn snellere en efficiëntere methoden.

Vooraf

Zorg dat je

• De TTL (time to live) op 300 seconden zet zodat het omzetten snel geregeld is
  • Het huidige IP-adres noteert (zodat je desgewenst de DNS weer naar de oude server terug kunt laten wijzen, mocht er iets niet goed zijn gegaan).
  • De FTP gegevens (host, user, password) bij oude host hebt
  • De control panel gegevens hebt van oude host, of de PHPMyAdmin URL
  • Uitzoekt in welk FTP pad de sitebestanden zich bevinden.
  • Als alternatief de WP admin inloggegevens hebt

Verhuismethoden:

1. Verhuizen met Installatron
  2. Vanaf de Linux shell van het account
  3. Met een WordPress plugin

Vanaf de Linux shell van het account

Dit is sneller dan met FTP binnenhalen en weer uploaden. Je hebt wel het ftp-pad nodig waar de site nu nog staat. Als je op de nieuwe locatie bij Hoasted ingelogd bent met Terminal (Mac) of Putty (windows):

cd public_html

Wijzig dan de betreffende gegevens in het onderstaande commando:

wget -m --user='ftpuserhier' --password='ptF8S710' ftp://hostnamehier/padhier/"

ga met het cd commando naar de map waarin de site na de wget is terecht gekomen en verplaats de site met mv naar de public_html map van de betreffende gebruiker

mv * /home/usernamehier/public_html

mv .htaccess /home/usernamehier/public_html

mv .well-known /home/usernamehier/public_html

Kijk vervolgens of er nog een verborgen bestand (beginnend met een .) staat (de .listing kun je laten staan)

ls -la

Dan ga je naar de public_html map van de gebruiker:

cd ~/public_html

en verwijder daarna de nu lege mappenboom met

rm -rf mapnaam

Verwijder vervolgens alle .listing bestanden die gegeneerd zijn door het wget commando:

find . -name .listing -delete

Nu dien je nog de database te exporteren op de oude server (bijvoorbeeld met phpMyAdmin).  Vervolgens maak je in cPanel een nieuwe database aan, importeert die database en wijzigt de gegevens in de wp-config.php

Dan nog enkele stappen om de verhuizing af te ronden:

1. Pas je hosts file aan en controleer of alles juist werkt. Pas eventueel de PHP versie en de PHP instellingen/modules aan.
  2. Zet de DNS voor de website om naar het nieuwe IP-adres.
  3. Installeer een Sectigo SSL certificaat (verlenging maar eens per twee jaar is mogelijk), of een Let's Encrypt SSL certificaat.

Met een WordPress plugin

In bezit van site logingegevens met admin rechten voor de te verhuizen site? Gebruik dan als bovenstaande methoden niet werken een van de volgende WP plugins. Verhoog bij vastlopen eventueel de max execution time, max upload e.a. Ook kan het nodig zijn tijdelijk modsecurity uit te zetten.

• Duplicator (ook om een site te clonen)

Met deze plugin kun je eenvoudig een backup maken van de site die verhuisd moet worden (files en database), deze weer importeren en daarbij zelfs nog de URL wijzigen en andere mooie opties. Indien de upload vastloopt: modsecurity uitzetten in het cPanel. Zie onze handleiding: WordPress verhuizen met Duplicator

• All-in-one WP Migration

Deze is te vergelijken met Duplicator en ook bij deze kun je de site URL wijzigen.

• BackupBuddy