Verhuizen website - WordPress met Duplicator-plugin importeren

Duplicator plugin importeren

  1. VoorbereidingOm te beginnen is het goed om van de bestaande site een backup te maken. Dan installeer en activeer je op de te verhuizen site de plugin Duplicator. Vervolgens maak je op de nieuwe plaats een database aan (in cPanel met de MySQL Wizzard) Tot slot zorg je dat de map waarin de site moet komen leeg is (in cPanel met Bestandsbeheer of met FTP wat er eventueel in de map staat verwijderen).
  2. Package maken op de te verhuizen siteOp de te verhuizen site ga je naar Duplicator en kiest Create New. Als je de schermen doorlopen hebt, kom je in de download pagina met twee bestanden die je via de Installer en de Archive-knoppen kunt downloaden.
  3. InstallerenPlaats met FTP of met Bestandsbeheer in cPanel zowel de installer.php als het archive (een zip bestand) in de lege map waarin deze WordPress site geplaatst moet worden. Let op: dat zip-bestand niet uitpakken! Ga dan naar je betreffende http://www.domein.nl/installer.php en de installer zal je vragen om de database gegevens. Vul daarin de database naam, de database user en het wachtwoord in) en andere gevraagde gegevens. Dan wordt de site geïnstalleerd en hoef je alleen nog het archive zipbestand uit de root map van de site te verwijderen.
Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.