Bestanden delen op basis van BoxCryptor

Wanneer je veilig bestanden wilt delen vanuit je Dropbox en BoxCryptor omgeving, kun je gebruik maken van de ingebouwde Whisp.ly service (onderdeel van BoxCryptor). Je doet dit als volgt:

Bestanden delen met BoxCryptor:

1. Ga naar het betreffende bestand in je Windows Verkenner
  2. Rechtermuisklik op het bestand, en selecteer Boxcryptor > Create Whisply Link

3. Er opent zich nu een nieuwe scherm in je browser, dat naar https://whisp.ly/ gaat. Vanuit hier kun je de instellingen gaan doen voor het veilig uploaden en versturen van bestanden.
  4. Controleer de bestanden die je wilt verzenden. Je kunt tot 5 bestanden tegelijk versleuteld versturen. Klik vervolgens op ‘proceed’.

5. In de volgende stap kies je de sharing opties. Indien je jouw bestand automatisch wilt laten verlopen na bijvoorbeeld 6 uur of 1 dag, dan kun je dat hier instellen. Optioneel kun je met ‘one time download’ ook aangeven dat het bestand maar één keer gedownload mag worden.

6. Kies vervolgens de manier van verzenden en beveiligen. Het is aanbevolen om altijd te kiezen voor ‘Link & Password’, aangezien dat eenvoudig maar het meest veilig is.

7. Maak vervolgens een custom wachtwoord aan, en controleer dit.
  8. Je krijgt nu een link, welke je veilig naar en ontvanger kunt sturen.

9. Het is raadzaam om een wachtwoord over een ander communicatiekanaal te versturen, zoals bijvoorbeeld telefoon, SMS of WhatsApp. Enkel op basis van de link in combinatie met het wachtwoord, kan het bestand ontsleuteld worden en vervolgens gedownload worden.
  10. Klaar!