Wat is een Dropbox for Business account

Dropbox is een gratis file sharing dienst die is gebaseerd op cloud storage-technologie. Bestanden die kunnen worden gedeeld zijn ondermeer documenten, foto's en video's. Je moet een account aanmaken op de officiële Dropbox website om deze diensten te gebruiken. Je kunt mappen aanmaken op alle apparaten die je met elkaar hebt verbonden, zoals PC's, mobiele telefoons, laptops, tablets, enzovoort en je kunt de bestanden synchroniseren die je in je Dropbox-account hebt opgeslagen tussen al deze apparaten. Deze bestanden kunnen ook worden gedeeld met iedereen met een Dropbox-account, door het aanmaken van een gedeelde map. Bestanden die in een gedeelde map zijn gezet, worden gedeeld met alle ontvangers van die map, door middel van een link verstrekt aan de ontvangers.

Dropbox kan ook een online backup dienst worden genoemd, omdat het fungeert als een persoonlijke cloud storage account van de gebruiker. Dropbox is beschikbaar voor besturingssystemen zoals Mac, Windows en Linux, evenals als een app voor mobiele apparaten die draaien op Android, iPhone, iPad, BlackBerry, etc.

Er zijn verschillende plannen beschikbaar voor gebruikers, gerelateerd aan opslagruimte. In eerste instantie wordt er gratis 2 GB aan opslagruimte verstrekt aan alle gebruikers. Als gebruikers meer ruimte willen kunnen ze deze kopen tegen een nominale prijs.

Dropbox Business Account Eigenschappen

Een aantal van de opvallende kenmerken van Dropbox for Business zijn:

• Herstel van Bestanden, niet gebonden aan enige parameters, en versie geschiedenis.
  • Optie om de bestanden die worden gedeeld tussen de ontvangers te bewerken zonder dat je deze wijzigingen hoeft te overschrijven.
  • Met een enkel account kun je zowel ontvangers toevoegen als verwijderen, zonder gedoe met het gebruik van meerdere accounts.
  • Een separaat admin panel voor het onderhouden en beheren van personeelsaccounts, het genereren van rapporten, betaling van accounts, etc.
  • Een tijdlijn die rapportages van de activiteiten van alle personeelsleden individueel weergeeft.
  • Integratie van bestaande accountgegevens en authenticatie op basis van SSO (Single Sign On) samen met Active Directory.
  • Naast een e-mail optie, is er ook een speciaal telefonisch support systeem beschikbaar.

Dropbox Business Sharing

Met zijn eenvoud en visie is Dropbox in feite een cloud-gebaseerde online opslagdienst. Maar de functionaliteit omvat een breed scala van diensten. Bestanden die worden gemaakt en "gedropt" in een map in het Dropbox-account worden gesynchroniseerd tussen de computer en de cloud, alsook tussen de gebruikers met hetzelfde business process account. Zelfs de bestaande gedeelde bestanden kunnen worden bijgewerkt en Dropbox zal deze updates naadloos synchroniseren als een back-up in zijn servers. Een aantal applicaties van derden en plug-ins die gemakkelijk compatibel zijn met, en aan te passen aan Dropbox hebben bewezen dat er eigenlijk weinig zakelijke taken en processen zijn die niet kunnen worden gedaan met Dropbox.

Met Dropbox Business hoef je je geen zorgen te maken over gebruikte opslagruimte omdat een gedeelde map slechts één keer meetelt voor de de totale opslagruimte, voor het hele team. Elk aantal mappen kan worden gedeeld met de teamgenoten van het personeel, zonder je zorgen te maken over de opslagruimte die is opgebruikt.

Met de toestemming van de beheerder van het account kunnen bestanden ook worden gedeeld met een persoon die geen lid is van het team. Maar in dit geval, zal de grootte van de gedeelde map de opslagruimte uit zowel de toegewezen quota voor zowel het team als de persoon met wie het bestand wordt gedeeld opgebruiken, net als in de normale Dropbox-accounts.

Dropbox Business Team Mappen

Er is een speciaal type gedeelde mappen dat is aangemaakt door een admin. Als deze map is aangemaakt worden bestanden 'gedropt' naar deze map automatisch gedeeld met alle leden in je business team op Dropbox. Als je een admin bent, of de eigenaar van een bestaande gedeelde map, dan kunnen de bestanden van die map en de sub-mappen worden gedeeld met externe mensen die niet in tot je team behoren. Het is belangrijk op te merken dat een Dropbox link niet kan worden gedeeld met een team map.

dropbox gedeelde mappendropbox for business teams

Team Map in DropboxTeam Map in Windows Desktop

Hoewel een Dropbox Business lidmaatschap een teamlid toegang geeft tot opslagruimte van het team en de kans van één lid dat de opslaglimiet overschreidt beperkt, betekent het niet per se dat teamleden toegang hebben tot alle gedeelde mappen in alle teams. Het is nog steeds nodig om de mappen of bestanden handmatig te delen.

Dropbox Business met Mobiel

Compatibiliteit met mobiele apparaten op verschillende platforms zoals iOS en Android is wat Dropbox een vooraanstaand instrument maakt voor bedrijven. De mobiele versie van de app kan gratis worden gedownload en geïnstalleerd op alle apparaten met iOS en Android. Windows is het enige besturingssysteem waarop Dropbox niet werkt op de mobiele apparaten.

Met een vlekkeloze interface in de desktop-versie, is het proces van het opslaan en de synchronisatie van bestanden naar een account aangemaakt op Dropbox zeer eenvoudig en efficiënt . Je kunt gewoon beginnen met inloggen op je browser op de officiële website van Dropbox na het maken van een account en beginnen met het maken van bestanden en mappen op je apparaat of systeem. Handmatige overdracht van nieuwe en bijgewerkte bestanden is dus niet aan de orde omdat alle synchronisatie wordt geautomatiseerd. Eenmaal gemaakt of bijgewerkt, ontvangen alle gebruikers een melding met betrekking tot hun respectievelijke teams. De beheerder kan ook gebruik maken van de optie map-toegang om gebruikerstoegang zo te beheren en gebruik te laten maken van gedeelde bestanden, of juist niet.

Dropbox for Business heeft een vrijwel onbeperkte hoeveelheid opslagruimte en geen beperkingen aan de grootte van bestanden die worden overgedragen, het is een ideale en efficiënte manier om bestanden te delen die zeer groot in omvang zijn. Echter, als gevolg van netwerk beperkingen, wordt er een dagelijkse limiet van 200 GB opgelegd voor deze accounts. Maar dit is enorm veel, dus de limiet wordt meestal niet bereikt of overschreden door bedrijven, behalve voor de allergrootste in het bedrijfsleven.