Cronjobs instellen

Cron gebruik je voor acties die je periodiek wil uitvoeren en die ook periodiek uitgevoerd moeten worden. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het importeren van shopdata, exporteren van bestellingen of bijvoorbeeld het koppelen van een programma zoals InfiniteWP voor WordPress management.

Indien je graag wilt werken met cronjobs, dan kun je deze instellen in cPanel zelf. Ga hiervoor naar cPanel > Cronjobs.

Het is belangrijk dat je je cronjobs toegevoegd met een wget, zoals onderstaand:

wget -q -O /dev/null "http://domein.nl/wp-cron.php?import_key=XXXXX&action=processing" >/dev/null 2>&1

Vervang enkel de url tussen de quotes en plaats dit volledige commando in het ‘command’ veld bij het aanmaken van een nieuwe cronjob, zoals onderstaand:

Belangrijk: PHP cronjobs

PHP cronjobs triggeren PHP processen, welke zich standaard limiteren tot de PHP memory limit, en niet de limiet van je account. Deze staat standaard op 128mb, om ervoor te zorgen dat niet al het werkgeheugen wordt gebruikt door je cronjob (zie ook PHP settings). Je kunt deze echter aanpassen in het geval dat nodig mocht zijn:

Wanneer moet ik een cronjob inplannen

Het is aan te bevelen de cronjob enkele minuten tot uren na middernacht uit te voeren. Als je je cronjob in de nacht van zaterdag op zondag uitvoert, hou dan rekening met zomer- en wintertijd. Bij het ingaan van de zomertijd zullen cronjobs tussen 2 en 3 uur niet worden uitgevoerd, bij het ingaan van de wintertijd worden ze dubbel uitgevoerd tussen 2 en 3 uur.

Voorbeelden van tijden

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.