FTP instellen: Windows Verkenner

Er zijn in principe drie manieren om te bepalen hoe een organisatie wil dat zijn gebruikers verbinden met hun FTP server -

 • Anonieme FTP toegang – Dit is de makkelijkste verbindingsmethode. De gebruiker hoeft geen gebruikersinformatie te geven. Enkele veelgebruikte voorbeelden zijn software bedrijven (Microsoft) of overheidssites (IRS.GOV) waar je formulieren kunt downloaden.
 • Gebruikersnaam vereist – Hierbij wil een organisatie dat de gebruiker een account heeft om toegang te krijgen tot de site. Scholen gebruiken vaak dit soort toegang.
 • Gebruikersnaam + wachtwoord – Dit is meest beperkte, de gebruiker moet namelijk een account en wachtwoord hebben om toegang te krijgen tot de site. Veel websites gebruiken deze methode voor mensen om bestanden te uploaden naar de server.

Ongeacht het soort verbinding kan de gebruiker zijn webbrowser gebruiker om toegang te krijgen, in de meeste gevallen. Er zijn situaties waarbij browser toegang is uitgeschakeld door organisaties. Bijvoorbeeld, het web hosting bedrijf dat ik gebruik voor mijn test server staat geen FTP verbindingen met de browser toe. Om te verbinden moet de gebruiker eerst de FTP account login gegevens hebben. De verbinding kan gemaakt worden met de primaire cPanel gebruikersnaam en wachtwoord of een FTP account dat de gebruiker heeft aangemaakt in cPanel. Maar de gebruiker heeft in elk geval de volgende informatie nodig over het FTP account:

 • Server: Primaire domein gebruiker van het IP van de server.
 • Gebruikersnaam: Cpanel gebruikersnaam of [email protected].
 • Wachtwoord: Het wachtwoord dat is aangemaakt voor de gebruiker.

Windows Verkenner installeren:

 1. Navigeer naar Start > Computer.

  Of

  Gebruik de sneltoets Windows Key + E om Windows Explorer te starten.

  Als Windows Explorer zie je iets vergelijkbaars met het volgende: Voer ftp://[email protected] in in de bovenste adresbalk en druk op Enter op je toetsenbord. Vervang de gebruikersnaam door je cpanel gebruikersnaam en example.com met je primaire domeinnaam.

  Windows Verkenner installeren

 2. Dat zou je moeten verbinden en je vragen om een wachtwoord.

  FTP login venster

 3. Voer de volledige gebruikersnaam in in het Gebruikersnaam tekstveld.
 4. Voer het wachtwoord voor het account waarmee je wil verbinden in in het Wachtwoord tekstveld.
 5. Klik op Log In.

  Je hebt nu een open FTP verbinding.

  open FTP verbinding

 6. Je kunt bestanden verslepen van en naar dit venster en je computer om bestanden te uploaden/downloaden.
Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.