MX records handmatig instellen voor G Suite

Google heeft met G Suite een aantal cloud based tools met de technologie om jou en je team te helpen om samen te werken en deadlines te halen van praktisch elk apparaat en elke locatie.

Veel klanten gebruiken Google G Suite en willen dit integreren met hun diensten. De  Remote MX Wizard helpt je G Suite automatisch toe te voegen aan je cPanel.

Het handmatig installeren van G Suite omvat het wijzigen van MX records en het SPF record.

1. Log in op je cPanel account.
  2. Navigeer naar Domeinen (domains).
  3. Klik op de Zone Editor
  4. TIP: Zet van te voren de Time To Live (TTL) op 300 van de bestaande MX records. Zo is de omschakeling snel een feit en worden nieuwe emails vrijwel allemaal direct bij de G Suite afgeleverd.
    * Verwijder alle bestaande MX entries.
    * Let op: Standaard is één MX record aanwezig.
  5. Voer de volgende MX records in.

Waarden met prioriteit zijn wellicht niet exact hetzelfde als die in de tabel. Als je geen prioriteit kunt aangeven, voer dan alleen aspmx.l.google.com. in. Stel de TTL waardes in op 1 uur = 3600. Let op: als er hieronder blanco of @ staat moet je in de Zone Editor de domeinnaam intypen.

Google MX Record Waardes

Naam/Host/Alias

Time to Live (TTL*)

Record Type

Prioriteit

Waarde/Antwoord/Bestemming

Blanco of @

3600

MX

1

ASPMX.L.GOOGLE.COM

Blanco of @

3600

MX

5

ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM

Blanco of @

3600

MX

5

ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM

Blanco of @

3600

MX

10

ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM

Blanco of @

3600

MX

10

ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM

6. Voeg de Google mailservers toe aan het SPF record.
    In het TXT record voeg je het volgende toe:

include:_spf.google.com

Je SPF record wordt dan bijvoorbeeld:

v=spf1 +a +mx include:_spf.google.com include:spf.myfasthosting.com ~all

7. Sla de wijzigingen op.

Wijzigen aan MX records kosten tussen de 5 minuten en 48 uur om in werking te treden.