Google Workspace afwezigheidsbericht instellen

Als je een vakantie melding of een tijdelijk afwezigheidsbericht in wilt stellen, kun je dit doen door de volgende stappen te volgen:

1. Log in op https://gmail.com met je Google Workspace account en druk op het tandwiel (instellingen) rechtsboven op de pagina en klik vervolgens op Alle instellingen bekijken:

Gmail instellingen tandwiel

1. Scroll naar beneden tot je Automatisch antwoord ziet staan, zet deze op aan en vul vervolgens je gegevens in vanaf wanneer tot wanneer je een afwezigheidsbericht wilt achterlaten en druk als je klaar bent op Wijzigingen opslaan.

Gmail instellingen automatisch antwoord toevoegen

Je hebt nu een afwezigheidsbericht ingesteld op je gmail(google workspace).