Verhuizen bulk - Externe domeinen omzetten

In deze handleiding leggen we je uit hoe je de externe domeinen die je doorverwezen hebt naar je cPanel, voorziet van een nieuw IP adres. Deze domeinen zijn niet bij Hoasted in beheer en hebben externe nameservers, waardoor er door jou nog een handmatige aanpassing gedaan moet worden aan de DNS instellingen. Onderstaand de stappen hiervoor:

Stappen om domeinen extern om te zetten

1. Log in op de beheerportaal van je huidige domeinbeheerder
  2. Ga naar het domeinoverzicht en open voor het betreffende domein de DNS editor
  3. Zoek op welke regels het oude IP adres bevatten (gemaild in de aankondiging) en vervang dit voor het nieuwe nieuwe Hoasted IP-adres (gemaild na succesvolle overzetting)
  4. Sla de wijzigingen op
  5. Na maximaal 24 uur verwijst alles volledig naar de nieuwe omgeving en is alles klaar. Mocht de aanpassing niet goed verlopen zijn, ontvang je van onze support vanzelf bericht dat er nog iets niet compleet is
  6. Klaar, je geniet nu van de nieuwe hardware en performance

Hoe kan ik zorgen dat dit in de toekomst niet hoeft?

We kunnen je domein verhuizen naar Hoasted als je ons de verhuiscode aanlevert. Op deze manier gaan toekomstige hardware upgrades automatisch en hoeven er geen wijzigingen uitgevoerd te worden. Bijkomend voordeel is dat ook je domein verkeersregelaar (DNS zone) wordt beheert vanuit je cPanel. Dit maakt het nog een stuk overzichtelijker en eenvoudiger. Geef onze support door dat je je domein graag wilt overzetten naar Hoasted (hoe eerder hoe beter), dan hoef je zelfs bovenstaande aanpassingen niet door te voeren. Onze support maakt het graag voor je orde, je betaalt buiten de standaard jaarlijkse domeinkosten helemaal niets voor deze service.

TTL alvast verlagen (tip)

Mocht je volgende week de IP aanpassing zelf uitvoeren, raden we aan om nu alvast de TTL (DNS vernieuwingstijd) naar 300 te verlagen. Op die manier ervaar je de meest soepele omzetting en is alles binnen 10 minuten na aanpassing van het IP adres zichtbaar voor alle providers. De wijzigingen zijn dan sneller over het gehele internet bekend en dus ook voor de bezoekers van je website.

DNS aanpassen bij externe providers

Onderstaand de links naar verschillende handleidingen hoe je bij andere domein providers je DNS instellingen aanpast.

Waar staat mijn domein?

Weet je niet meer bij welke externe provider je domeinnaam is ondergebracht? Contact onze support dan even, dan kijken we met je mee en helpen we je op weg :)

Overzicht IP adres vervanging

Ter referentie staan onderstaand de IP adressen vermeld die in de komende weken vervangen zullen worden. Wanneer je je oude IP adres hebt geupdate, komen onderstaande IP adresen niet meer voor in je (externe) DNS zone. Mochten hier nog vragen over zijn, geef het gerust door aan onze support.