Aanpassen van map waarin website draait

In sommige gevallen kan het gewenst zijn de website niet in de public_html map te plaatsen. Om een doorverwijzing te maken naar een andere map, dien je een zogenaamde symlink aan te maken. Daarbij verwijder je binnen de cPanel mappen de volledige public_html, en deze vervang je voor de symlink naar de betreffende map. Dit doe je met onderstaande stappen:

1. Verwijder de public_html map.
  2. Log in via SSH of de cPanel Terminal
  3. Navigeer naar de root folder (bijvoorbeeld met onderstaande commando)
    cd ~/
  4. Voer onderstaande commando uit (en vervang applicatiemap/public voor het juiste pad):
    ln -s ./applicatiemap/public ./public_html
  5. Op deze manier heb je de omzetting compleet