Debugging website - WordPress mediabibliotheek probleem oplossen

Soms is er een probleem met de mediabibliotheek. Bijvoorbeeld dat je niet meer via een afbeelding in de mediabibliotheek kunt komen. De lijstweergave werkt nog wel, maar een afbeelding raadplegen vanuit een pagina lukt niet meer.

Stappen om de oorzaak te vinden en dan te verhelpen

1. Controle media map. Is er in de wp-config een aparte map met de uploads definitie, bijvoorbeeld als die naar wp-content/media verwijst in plaats van de standaard wp-content/uploads map:

require_once(ABSPATH.’wp-settings.php’);

define( ‘UPLOADS’, ‘wp-content/’.’media’ );

1. Controle WordPress core bestanden integriteit
  2. Controle .htaccess
  3. Controle bestandsrechten van alle bestanden
  4. Controle en test plugins. (plugins deactiveren, kijken of het verholpen is en dan weer activeren)
  5. Controle en test thema (thema deactiveren, standaard thema activeren en vaststellen of het daarmee verholpen is).