WordPress - Afbeeldingen uploaden probleem in mediabibliotheek

Het kan voorkomen dat afbeeldingen niet geupload kunnen worden door een error dat de uploads map niet schrijfbaar is. In de meeste gevallen word dit veroorzaakt doordat de uploads in de verkeerde map geplaatst worden, of doordat de bestandsrechten van de uploads map incorrect staan. Zie onderstaand de stappen die je kunt nemen om deze error op te lossen.

Uploads map controleren

Kijk of WordPress de uploads in de juiste map plaatst middels onderstaande stappen:

1. Log in op het WordPress dashboard en ga links in het menu naar 'Instellingen > Media'.
  2. Controleer of hier de correcte map is ingevuld. Dit veld zou leeg moeten zijn, of ingevuld zijn door '/wp-content/uploads/'.
  3. Controleer ook of er wellicht een map hardcoded in het wp-config.php bestand staat.

Bestandsrechten controleren

Wanneer bovenstaande correct staat is het mogelijk dat de map niet de juiste rechten heeft om dingen in weg te schrijven. In dat geval raden we aan om de bestandsrechten te herstellen naar de standaard WordPress waardes.

.htaccess controleren

Het is ook mogelijk dat het .htaccess bestand toegang tot een bepaalde map blokkeert. In dat geval raden we aan om het te testen met een standaard .htaccess bestand. Controleer ook of er wellicht .htaccess bestanden aanwezig zijn in de wp-content of wp-content/uploads/ mappen.