Infinite Cache werking en activatie WordPress

Met Infinite Cache staan alle pagina's van de website automatisch en altijd in de cache (het werkgeheugen van de server) opgeslagen, waarmee pagina's altijd extreem snel geladen worden. Ook de pagina's die minder vaak worden bezocht en niet altijd in de cache blijven staan. We adviseren het dan ook sterk bij zakelijke websites of websites die adverteren zoals webshops, aangezien deze snelheid de advertentiekosten verlaagt.

Eerste keer opwarmen Infinite Cache

Als je Infinite Cache besteld hebt, activeert onze support dit voor jouw account en wordt alles ingesteld. Vervolgens krijg je een opgeleverd e-mail en in de uren daarna zal deze Cache voor de eerste keer gevuld worden met alle content uit de website en alles wordt daarmee vanzelf volledig actief. De koppeling wordt automatisch gelegd met de sitemap van de website, waardoor ook alle nieuwe content (producten, pagina's, posts etc) vanzelf worden opgenomen in de cache.

Vervolg

Nadat alles in de Infinite Cache. staat, laadt de infinite cache crawler jullie website content opnieuw in door er een bezoek aan te brengen. Dat gaat volledig vanzelf. Het doel is dat alle pagina's van de website altijd in de cache staan. De infinite cache tool draait zo vaak als nodig is om dat doel te bereiken. Hierdoor zijn de website pagina's altijd extreem snel uitgeladen, direct uit de server cache. Pagina's blijven voor zeven dagen in de cache alvorens ze verlopen en automatisch opnieuw ingeladen worden. Wijzigingen die je maakt aan pagina's worden automatisch verwerkt, zodat alle nieuwe aanpassingen ook direct worden geladen uit de cache

Cache legen

Houd er rekening mee, dat wanneer je LiteSpeed cache handmatig leegt, Infinite Cache opnieuw moet opwarmen. Leeg dus de volledige cache enkel wanneer het echt nodig is, om zo altijd het maximale resultaat te genieten.

Infinite Cache instellingen in WordPress

Mocht je interesse hebben in de details of de status van de Infinite Cache tool, ga via de WordPress admin naar Dashboard > LiteSpeed Cache > Crawler.

LiteSpeed cache Crawler

• Crawler bestand

Dit is het bestand op basis waarvan de Infinite Cache crawler jouw pagina's verwerkt in het server werkgeheugen. Je kunt handmatig een nieuw crawler bestand laten genereren mocht je eventuele wijzigingen aan instellingen opnieuw willen inladen.

Genereer nieuw crawler bestand

• Crawler cron en verslag

Vervolgens zie je op deze pagina de Crawler Cron. Standaard staat deze ingeschakeld en wordt deze automatisch gestart. Je ziet wanneer deze voor het laatst gelopen is en hoeveel pagina's bezocht zijn. Je kunt daaronder de Crawler ook nogmaals handmatig opstarten.

In de Run Frequentie zie je hoe vaak de crawler een cache controle uitvoert of er nog pagina's niet in de cache aanwezig zijn. Deze frequentie kan nog worden aangepast, echter is 10 minuten de standaard aanbevolen frequentie.

Crawler Cron met uitkomst

Pagina niet in de cache

Er zijn twee mogelijke manier waarop een pagina niet in de Infinite cache wordt opgenomen:

1. De pagina staat niet in de sitemap. Dit dien je aan te passen in de sitemap om ervoor te zorgen dat dat wordt opgelost.
  2. De pagina staat in de 'crawler uitzonderingen'. Dat komt voor als de pagina om de een of andere reden niet goed uitgeladen heeft kunnen worden in het verleden (bijvoorbeeld door een update, aanpassing pagina op hetzelfde moment waar de pagina geen 200 ok melding terug heeft gegeven). Die pagina's worden dan uit veiligheid niet meer gecrawled om fouten te voorkomen. Deze lijst kun je beheren in de plugin backend en vanuit daar ook leegmaken (onder LiteSpeed > Crawler > blacklist):

Zwarte lijst sitemap

Staging website

Deze zet je op als subdomein van de website, echter in een submap van je hoofdwebsite. Wij raden aan deze te plaatsen onder het subdomein staging.domein.nl. Als je dat hebt aangemaakt, zou er op hetzelfde niveau als de public_html een map moeten komen met de naam 'staging'. Daarin draait de website voor je staging site, in plaats van de public_html. Zo houd je beide websites gescheiden. Vergeet niet om ook SSL toe te voegen aan je staging site.

Infinite WP

We raden aan altijd eerst te testen met FTP, voordat je tests uitvoert met SFTP. Dan weet je sneller of er nog iets niet klopt. Voor jouw staging site dien je tevens in je Infinite WP Client plugin nog de target folder en target url op te geven, welke op basis van bovenstaande ingesteld dient te worden:

target url: https://staging.domein.nl

target folder: /staging

Instellen van de test