Microsoft 365 alias toevoegen met distributie lijst (resellers)

In Microsoft 365 is geen standaard functionaliteit om een verzend alias toe te voegen op een account. Er is hiervoor wel een omweg door het toevoegen van een distributie lijst en hier maar één account aan te koppelen zodat je hieruit kunt verzenden en ontvangen.

Voer hiervoor de volgende stappen uit

1. Inloggen Microsoft 365 Admin Portal
  2. Navigeer naar Groups > Groups, klik hier op "Add a group".
  3. Vul de volgende velden in en klik op 'Add':
Veld Waarde
Type Distribution list
Name Voornaam Achternaam (Voorbeeld, Dit veld wordt gebruikt als de "From" name in de email)
Group email address Vul hier het 'Alias' adres in wat je wilt gebruiken
Allow people outside of my organization to send email to this distribution group. On
  1. Je krijgt nu de melding, 'Your group was added.'. Volg de link naar 'Edit Exchange settings'.
  2. Navigeer naar Ownership, klik op de plus (+). In de popup, Selecteer het account waaraan je de Alias wilt toevoegen > Klik op 'Add ->' > Klik op 'OK' De user staat nu in het lijstje van 'Owners'.
  3. Navigeer naar Membership, klik op de plus (+). In de popup, Selecteer het account waaraan je de Alias wilt toevoegen > Klik op 'Add ->' > Klik op 'OK' De user staat nu in het lijstje van 'Members'.
  4. Navigeer naar Group delegation. Klik op de plus bij 'Send As' (+). In de popup, Selecteer het account waaraan je de Alias wilt toevoegen > Klik op 'Add ->' > Klik op 'OK' De user staat nu in het lijstje van 'Send As'.
  5. Klik op de plus bij 'Send on Behalf' (+). In de popup, Selecteer het account waaraan je de Alias wilt toevoegen > Klik op 'Add ->' > Klik op 'OK' De user staat nu in het lijstje van 'Send on Behalf'.
  6. Klik op 'Save'.
  7. Het account is nu gemachtigd om te verzenden en ontvangen vanuit de distributie lijst. Je kunt nu in je mail client het 'Sent' adres configureren.