Toegang tot webmail

Log in op  https://webmailsecure.com/ met je emailadres en het wachtwoord.
Alternatief is dat je inlogt op je cPanel en dan naar E-mailaccounts gaat. Bij elk account zit een knop Meer. Klik daarop en je hebt de keuze Webmail Openen.

De eerste keer wordt je de keuze geboden tussen Horde en RoundCube. Wij raden Roundcube aan. Klik op Als standaard instellen en vervolgens op de Roundcube afbeelding:

1. Klik dan even op Settings (Het tandwiel ikoon rechts boven) om bijvoorbeeld via User Interface de taal aan te passen naar Nederlands
    De taal pas je aan door in Settings te klikken op Preferences > User interface, de Language op Dutch (Nederlands) te zetten en op te slaan met de Save knop:
  2. Klik vervolgens op Instellingen > Identiteiten en in de kolom Identiteiten klik je op je emailadres.

Dan kun je rechts je Weergavenaam invullen (wat de ontvanger van je email ziet bij de afzender, dus bijvoorbeeld je voornaam en achternaam. Ook kun je daar je ondertekening maken (met bijvoorbeeld je adresgegevens en telefoonnummer).

3. Gebruik je in je emailprogramma IMAP en heb je meerdere mappen gemaakt? Ga dan bij Instellingen naar Mappen en vink de mappen aan die je in beeld wilt hebben. Ook kun je daar een nieuwe map maken, of bijvoorbeeld een map met bijhorende emails verwijderen.

4. Desgewenst kun je je contacten (adressen) uit je emailprogramma exporteren (in CSV of vCard, dus een .csv of een ..vcf bestand) en importeren in Roundcube. Klik rechtsboven op Contactpersonen en dan op Importeren. Selecteer het .csv of .vcf bestand op je computer en klik op de importerenknop.

RoundCube is eenvoudig in gebruik, maar mocht je iets willen nazoeken dan kan dat in de documentatie:   Handleiding Roundcube