Toegang tot webmail

Log in op  https://webmailsecure.com/ met je emailadres en het wachtwoord.
Alternatief is dat je inlogt op je cPanel en dan naar E-mailaccounts gaat. Bij elk account zit een knop Meer. Klik daarop en je hebt de keuze Webmail Openen.

De eerste keer wordt je de keuze geboden tussen Horde en RoundCube. Wij raden Roundcube aan. Klik op Als standaard instellen en vervolgens op de Roundcube afbeelding:

1. Klik dan even op Settings (Het tandwiel ikoon rechts boven) om bijvoorbeeld via User Interface de taal aan te passen naar Nederlands
    De taal pas je aan door in Settings te klikken op Preferences > User interface, de Language op Dutch (Nederlands) te zetten en op te slaan met de Save knop:
  2. Klik vervolgens op Instellingen > Identiteiten en in de kolom Identiteiten klik je op je emailadres.

Dan kun je rechts je Weergavenaam invullen (wat de ontvanger van je email ziet bij de afzender, dus bijvoorbeeld je voornaam en achternaam.
    Ook kun je daar je ondertekening (handtekening) maken (met bijvoorbeeld je adresgegevens, telefoonnummer en logo/link).

Logo of afbeelding in handtekening
    Wil je ook je logo in beeld in de handtekening, een link naar bijvoorbeeld de website of vetgedrukt of gecentreerd?
    Vink dan aan HTML ondertekening.
    Ga met je cursor op de plaats staan waar je je logo wilt, klik dan op de Afbeeldingsknop erboven:
    Plak in Bron de URL van jouw logo en geef de afmeting aan (veelal zal de breedte niet meer zijn dan 250).
    Als je de rest ook goed hebt staan, klik dan op Opslaan.

Een link in de handtekening
    Selecteer in de tekst bijvoorbeeld de naam van je bedrijf met je muis. Klik op de link-knop:
    Je krijgt dan een scherm waarin je de URL van de website (kopieer die even uit jouw browser, dan weet je zeker dat het werkt!)

Klik op Oké en als de handtekening naar je zin is op Opslaan.

3. Als je vervolgens een e-mail schrijft en je wilt je handtekening met logo eronder, kies dan bij het schrijven in het dropdown menu Soort Tekstverwerker op Opmaak (HTML):

4. Gebruik je in je emailprogramma IMAP en heb je meerdere mappen gemaakt? Ga dan bij Instellingen naar Mappen en vink de mappen aan die je in beeld wilt hebben. Ook kun je daar een nieuwe map maken, of bijvoorbeeld een map met bijhorende emails verwijderen.

5. Desgewenst kun je je contacten (adressen) uit je emailprogramma exporteren (in CSV of vCard, dus een .csv of een ..vcf bestand) en importeren in Roundcube. Klik rechtsboven op Contactpersonen en dan op Importeren. Selecteer het .csv of .vcf bestand op je computer en klik op de importerenknop.

RoundCube is eenvoudig in gebruik, maar mocht je iets willen nazoeken dan kan dat in de documentatie:   Handleiding Roundcube