WordPress exporteren en importeren data en media

Methode 1: via de WordPress ingebouwde export/import tool

1. Log in op de WordPress website waaruit je data wilt exporteren
  2. Ga naar Tools > Export > All content of een van de volgende: Posts/Pages/Media/Contact Forms/Custom Export
  3. Sla het xml bestand op.
  4. Herhaal het proces om bijvoorbeeld Media te exporteren (hernoem het hiervoor gedownloade bestand zodat je het niet overschrijft)
  5. Log in op de WordPress site waar naar toe gekopieerd moet worden.
  6. In het dashboard ga naar Tools > Import
  7. Selecteer bijvoorbeeld het posts bestand
  8. Herhaal het proces om de Media te importeren.

Methode 2: met de WP All Export Pro en de WP All Import Pro plugins

1. Login op de WordPress website waaruit je data wilt exporteren
  2. Installeer wp-all-export-pro plugin.
  3. Om een time-out melding te voorkomen:

Zet de time out hoger in cPanel > Software > Select PHP Version > Switch to PHP Options. Wijzig de max_execution_time in bijvoorbeeld 1200 en sla de wijziging op.

Zet daarnaast de volgende twee regels bovenaan in de .htaccess

RewriteEngine On RewriteRule .* - [E=noabort:1, E=noconntimeout:1]

4. Ga naar All Export > New Export en selecteer dan de Specific Post Type:

5. Kies dan bijvoorbeeld Posts en klik dan Migrate Posts knop, vervolgens de Confirm & Run Export, en als het gereed is: Click to Download: Bundle knop, in je downloadsmap komt dan een Posts-Export.....zip bestand
  6. Login op de WordPress site waar naar toe gekopieerd moet worden
  7. Installeer de wp-all-import-pro plugin
  8. Ga naar All Import > New Import en selecteer het bestand en loop de stappen door om de posts of een ander type te importeren en kies aan het eind: "Confirm and run import"