Hoasted API koppelingen en mogelijkheden

We hebben bij Hoasted verschillende API’s beschikbaar, waarmee jij je onbeperkte mogelijkheden hebt om je business te automatiseren. We hebben in principe verschillende API opties:

API koppeling Hoasted klantenomgeving

Hiermee kun je domein-bestellingen doen. Je kunt gebruik maken van de API direct, of gebruik maken van de kant-en-klaar modules die we bieden voor HostBill, WHMCS of HostFact (voorheen WeFact). Keys en details beheer je vanuit je klanten-paneel aanmaken. Meer daarover hier.

API koppeling WHM cPanel

Hiermee kun je bijvoorbeeld een HostFact of WHMCS omgeving gebruiken om hosting pakketten aan te maken of wijzigen via de API. SSH keys beheer je vanuit WHM.

API koppeling WHM Installatron

Hiermee kun je applicaties maken zoals je zelf graag wilt. Zo kun je bijvoorbeeld een WordPress van A tot Z inrichten (speciale thema's, plugins en settings), en deze met één request meteen op een nieuw pakket laten installeren.

De documentatie daarvoor vind je hier:

http://installatron.com/developer/automation/http?s=Wb-bN63AWmIAAAnSiAwAAAEN#install

Een voorbeeld van een request:

GET REQUEST

https://s1115.myfasthosting.com:2083/3rdparty/installatron/index.cgi

GET REQUEST

<a href="https://s1115.myfasthosting.com:2083/3rdparty/installatron/index.cgiPARAMETERS$query['api']">https://s1115.myfasthosting.com:2083/3rdparty/installatron/index.cgi</a>

PARAMETERS

$query = 'json';

$query['application'] = 'wordpress';

$query['cmd'] = 'install';

$query['content'] = 'TEMPLATEIDHIER';

'headers' => [ 'Authorization' => 'Basic ' . base64_encode($cpanelusername . ':' .

$cpanelpassword)

]

SSH toegang cPanel account

Er is sowieso voor iedere account SSH toegang. Indien je bash scripts wilt runnen dan kan dat. Voor Resellers staat bij iedere account SSH aan. Meer informatie over SSH inloggen en SSH keys vind je hier.

WP-CLI

Op iedere account staat WP-CLI al voor-geïnstalleerd. Je kunt dus met gemak ook handige scripts voor WordPress draaien, die zeer veel tijd besparen. Kijk ook maar eens hier: https://developer.wordpress.org/cli/commands/. Meer informatie over de Hoasted mogelijkheden hier.

Custom applicaties op basis van de Hoasted API mogelijkheden

Interesse om zelf iets te bouwen op basis van de Hoasted API? Laat het ons weten. We adviseren je graag, en helpen we ook actief bij het ontwikkelen of testen van nieuwe tools. Indien je dus een applicatie wilt bouwen, denken we graag met je mee om er het beste uit te halen. Waar mogelijk helpen we ook in de bouw ervan.

Documentatie over de koppeling met cPanel en WHM:

cPanel: https://documentation.cpanel.net/display/DD/Guide+to+cPanel+API+2

WHM: https://documentation.cpanel.net/display/DD/Guide+to+WHM+API+1