Koppeling WHM met HostFact hosting

Een Hoasted reseller pakket werkt super samen met een HostFact hosting omgeving. Om je hosting pakketten te koppelen met HostFact, doe je het volgende:

Koppel jouw hosting pakket met HostFact:

1. Log in op je HostFact installatie
  2. Ga in het hoofdmenu naar Beheer > ‘Diensten’
  3. Ga in het linkermenu naar ‘servers’
  4. Klik op ‘server toevoegen’
  5. Vul alle velden in
    • Servernaam: kies je eigen servernaam, zoals bijvoorbeeld ‘Hoasted Reseller pakket 5’
    • Hosting/paneel: kies ‘cPanel / WHM’
    • Nameservers: vul hier je nameservers in. Als je geen eigen nameservers hebt, vul je hier de standaard Hoasted nameservers in (kan later gewijzigd worden):
      • ns1.hoasted.nl
      • ns2.hoasted.eu
      • ns3.hoasted.com
    • Locatie hosting paneel: vul hier de URL van je reseller pakket server in (let goed op HTTPS:// aan het begin en dat er aan het einde van de url geen extra / aanwezig is). Bijvoorbeeld:
      • https://s1115.myfasthosting.com
    • Poortnummer achter locatie hosting paneel: 2087
    • Gebruikersnaam van je reseller account. Dit is de WHM gebruikersnaam
    • Remote access key: Deze maak je aan in je WHM account.
      • Log in op je WHM account
      • Ga in het menu aan de linkerzijde naar ‘Manage API Token’

Manage API Tokens

• Klik op 'generate token' en geef het de naam 'Hostfact'. Daarbij geef je geen expiration date op.
      • Kopieer de key en plak deze in het HostFact veld 'Remote access key'
    • IP adres: Dit is het IP adres dat je hebt ontvangen bij je Reseller pakket (het server IP).
      • Bijvoorbeeld  91.121.227.33
    • Reseller ACL list. Vul hier in:
      • RESELLERACL
      • Selecteer ‘aanmaken als pointer’
  6. Klik op ‘Opslaan / Bewerking opslaan’. Je HostFact omgeving kan nu automatisch pakketten aanmaken op je Hoasted Reseller account

WHM koppeling met HostFact