Hoasted voor HostFact / WeFact domein module

Installatie van Hoasted als domeinnaam registrar

Met behulp van de Hoasted HostFact (voorheen WeFact) module koppel je eenvoudig je Hoasted account met je HostFact omgeving. Hiermee kun je automatisch domeinen te registreren en beheren, en automatiseer je jouw bedrijf volledig. Alle producten worden automatisch ‘op rekening’ toegevoegd aan je Hoasted klanten-account.

Om de koppeling te maken, volg je onderstaande stappen:

1. Download de Hoasted HostFact module via de volgende link: https://hoasted.link/hostfact
  2. Upload de gehele directory naar /Pro/3rdparty/domain in je HostFact omgeving.
  3. Log in op je HostFact hosting backoffice (installatieurl.nl/Pro)
  4. ga naar ‘beheer’ > ‘Diensten’ en klik op ‘Registrar toevoegen’
  5. Vul "Hoasted’ in voor het veld ‘naam’

Het toevoegen van een registrar

1. Selecteer "Hoasted’ in de dropdown bij ‘Maak een koppeling met registrar (API)’
  2. Bij ‘diensten voor deze registrar selecteer je ‘domeinnamen

Vul hier je nameservers in. Indien je gebruik maakt van een Hoasted Reseller pakket, is het van belang dat deze nameservers hetzelfde zijn als de nameservers die je ook in je WHM omgeving gebruikt. Indien je geen custom nameservers hebt, gebruik dan de standaard nameservers van Hoasted:

ns1.hoasted.nl

ns2.hoasted.eu

ns3.hoasted.com

3. Vul onder ‘Instellingen Koppeling’ je Hoasted API gegevens in. Je gebruikersnaam is het API email adres, en het wachtwoord is de API key/secret. Voor meer informatie over het verkrijgen van de API details, bekijk de Hoasted API instructie. Let op dat je hier geen spaties in plaatst door het veld opnieuw te bewerken en op te slaan.
  4. Zet de testmodus op ‘UIT’. De API heeft geen testmodus.
  5. Je hebt nu de koppeling tussen je Hoasted klantenaccount en HostFact afgerond. In het volgende deel beschrijven we hoe je ook inhoudelijk aan de slag kunt.

Voordat je verder gaat

Zorg dat de PHP timeout instellingen wat ruimer worden gezet op bijvoorbeeld 300 seconden, en voeg de code uit onderstaande handleiding toe aan het .htaccess bestand:

https://support.hoasted.com/article/338-error-request-timeout

Zorg dat je onder “Beheer > Diensten > Extensies” alle extensies die je wilt aanbieden zijn toegevoegd, en ingesteld zijn om te registreren bij Hoasted. Hoasted biedt nagenoeg alle extensies (TLD’s) aan die er zijn. Bekijk de prijzen en meest gebruikte TLD’s op de volgende pagina:  https://www.hoasted.com/cp/cart.php?a=add&domain=register&language=dutch

Indien je een groot volume aan domeinnamen hebt die je naar Hoasted wilt verhuizen, kun je contact opnemen met Hoasted support over een mogelijke staffelkorting. Ze je een extensie/TLD niet in de lijst staan? Laat het ons weten.

Importeren van je aanwezige Hoasted domeinnamen

Om de domeinen die reeds aanwezig zijn in je Hoasted account in te laden in je HostFact backoffice, loop je de volgende stappen door:

1. Ga naar Beheer > Diensten > Registrars
  2. Klik op ‘Hoasted
  3. Klik op ‘Importeren domeinnamen’ om de domeinen in je Hoasted klantenaccount te importeren in je HostFact omgeving.

Import domeinen

4. Selecteer je HostFact debiteur via het ‘Koppelen aan debiteur’ veld
  5. Vink de domeinen behorend bij deze debiteur aan
  6. Als je de debiteur hebt gekozen en de bijbehorende domeinnamen hebt aangevinkt, kun je op de blauwe ‘Import domeinen’ klikken. Mocht deze stap een request timeout veroorzaken, voorzie dan tijdelijk je .htaccess bestand van een request override oplossing met dit artikel.
  7. Definieer de prijs bij de geselecteerde domeinnamen, en kies optioneel ook een bijbehorend product
  8. Als je domeinnamen succesvol geïmporteerd zijn, zie je deze terug onder het tabblad ‘Reeds geïmporteerde domeinnamen’ in hetzelfde scherm.

Import cache

Indien je al een keer een domein import hebt gedaan via de domein module, kan HostFact aangeven dat er geen domeinen geïmporteerd kunnen worden. Ga in dat geval naar:

beheer > diensten > registrars > hoasted > import domeinen

Op de pagina die je dan ziet, staat de onderstaande melding:

Importeren domeinnamen van Hoasted

Klik op opnieuw importeren om de import opnieuw te starten. Dit kan circa 90 seconden in beslag nemen. Je zult zien dat je domeinen nu wel worden geïmporteerd.

Nieuwe domeinnamen registreren via HostFact

Domeinnamen registreren

1. Log in op je HostFact account
  2. Ga naar Diensten > Domeinnamen
  3. Klik op ‘nieuwe domeinnaam
  4. Selecteer je debiteur/klant, en zorg dat aan de rechterzijde de optie ‘domeinnaam’ is geselecteerd.

Nieuwe domeinnamen registreren via HostFact

5. Er verschijnt nu een nieuw blok, waar je de details van de domeinnaam kunt invullen. Vul de domeinnaam in, kies je extensie en klik op ‘controleer’:

Domein extensie kiezen

6. Als de domeinnaam nog beschikbaar is, wordt dit in groen aangegeven als ‘beschikbaar’. Indien dat niet het geval is zie je ‘bezet’. In het laatste geval betreft het een verhuizing in plaats van een registratie.

Beschikbaarheid van domein testen

7. Vul onder status in ‘aanvragen’ en vink aan ‘domeinnaam direct aanvragen’. Hiermee wordt je domeinnaam ook direct via de API aangevraagd.

Domeinnaam direct aanvragen

8. Vul in HostFact ook de overige velden in, en klik daarna op ‘Toevoegen’ (rechtsonder in het scherm).
  9. Bij een succesvolle aanvraag zul je een bevestiging-email ontvangen vanuit Hoasted. Deze wordt verstuurd naar het contactadres op je Hoasted account

Wijziging van contactgegevens/whois via HostFact

Het wijzigen van de contactgegevens/WHOIS gegevens vanuit HostFact, werkt in twee stappen:

Stap 1: wijzigingen maken in HostFact

• Ga naar diensten > domeinnamen
  • Selecteer de domeinnaam waarvan je de whois wilt aanpassen
  • Pas de contactgegevens naar wens aan. Zorg dat zowel de houder, het administratief contact als het technisch contact kloppen. Tijdens het aanpassen zie je zoals in onderstaand scherm de mogelijkheid om contacten direct te synchroniseren met het registrar. Vink die optie uit, aangezien de module dit niet ondersteunt:

Wijziging maken in HostFact

Indien je dit niet hebt uitgevinkt, zul je de onderstaande foutmelding ontvangen:

Foutmelding API support het updaten van contacten niet

Let op: indien je bij een .nl domein een organisatie invult, dan worden de voornaam en achternaam niet getoond in de whois gegevens.

Stap 2: De wijzigingen doorpushen naar de registrar

Nadat je de contactgegevens aan hebt gepast, ga je terug naar het domeinoverzicht. Je ziet dat de aangepaste gegevens nu worden weergegeven in het domeinoverzicht. Je hebt de contactgegevens nu lokaal aangepast, en de volgende stap is om ze ook te synchroniseren naar het registrar. Je doet dit als volgt:

• Klik op WHOIS bewerken:

WHOIS bewerken button

• Er verschijnt nu een popup veld zoals onderstaand. Kies de optie ‘synchroniseer de gegevens naar registrar Hoasted’ en klik op ‘verder’.

WHOIS-gegevens bewerken voor domeinnaam

• Je gegevens worden nu op de achtergrond naar het registrar gestuurd. Dit kan even duren. Afhankelijk van het registrar zal het admin email adres ook een email ontvangen met verzoek tot wijziging, of bevestiging van wijziging.
  • Bij succesvolle wijziging, zul je de onderstaande bevestiging ontvangen:

Melding van succesvolle wijziging

Wijzigen van lock status van een domeinnaam

Voor verschillende domeinnamen wordt domain locking ondersteund. Je voorkomt hiermee dat een domein verhuisd kan worden. Het wijzigen van een domain lock vanuit HostFact kan als volgt:

• Ga naar diensten > domeinnamen
  • Selecteer de domeinnaam waarvan je de whois wilt aanpassen
  • Klik op locken / unlocken:

Wijzigen van Lock status van een domeinnaam