Composer installatie

Wil je gebruik maken van Composer, zorg dan dat je eerst je PHP opties aanpast naar PHP memory limit 512mb. Hierdoor kun je verschillende scripts zonder problemen runnen.

1. Log in op de SSH client van het betreffende cPanel
  2. Ga naar de gewenste map
  3. Run de onderstaande commands:

wget https://getcomposer.org/composer.phar
    chmod +xcomposer.phar

Composer diagnose

Ter controle kun je onderstaand commando uitvoeren om de status van Composer op het account te controleren:

composer diagnose

Composer update

Indien je de bestaande versie van handmatig geinstalleerde versie van composer wilt updaten, gebruik dan onderstaande commando:

composer.phar update