Composer installatie

Wil je gebruik maken van Composer, zorg dan dat je eerst je PHP opties aanpast naar PHP memory limit 512mb. Hierdoor kun je verschillende scripts zonder problemen runnen.

1. Log in op de SSH client van het betreffende cPanel
  2. Ga naar de gewenste map, bijvoorbeeld `public_html`

cd ~/public_hml/

1. Run de onderstaande commands om de laatste versie van Composer te installeren (op dit moment Composer 2.x):

wget https://getcomposer.org/composer.phar

chmod +x composer.phar

1. Of voer de onderstaande commando's uit voor Composer versie 1:

wget https://getcomposer.org/download/1.10.22/composer.phar

chmod +x composer.phar

Composer diagnose

Ter controle kun je onderstaand commando uitvoeren om de status van Composer op het account te controleren:

composer.phar diagnose

Composer downgraden naar lagere versie

Wanneer je gebruik maakt van Composer 2.x en je wilt deze downgraden naar een lagere versie, dan dien je gebruik te maken van een lokaal bestaand. Zie onderstaand de stappen:

wget https://getcomposer.org/download/1.10.22/composer.phar

chmod +x composer.phar

Je kunt nu op de volgende wijze een composer commando gebruiken, welke in die opzet gebaseerd is op de 1.10.22 versie:

composer.phar diagnose

Composer update

Indien je de bestaande versie van handmatig geïnstalleerde versie van composer wilt updaten, gebruik dan onderstaande commando:

composer.phar update

Composer geeft geen output

Mocht je composer geen output geven wanneer je commando's runt, raden we aan een php.ini config bestand toe te voegen in de public_html. Plaats hier bijvoorbeeld onderstaande input in:

date.timezone = "Europe/Amsterdam"

extension = phar.so

suhosin.executor.include.whitelist = phar