PHPmyadmin benaderen van buitenaf

Benaderen van PHPmyadmin

Vanuit cPanel is er vanwege veiligheidsoverwegingen bewust gekozen om dit niet beschikbaar te maken. Wat je wel kunt doen is gebruik maken van een alternatieve tool als Adminer. Deze PHP file zet je in de public_html map, waarmee je ook buiten cPanel om je database management kunt doen. Je kunt de download en uitleg vinden via onderstaande link:

Adminer

Daarmee kun je eenvoudig extern (laten) inloggen, en de functionaliteit is nagenoeg hetzelfde als PHPmyadmin.