Verhuizen website - WordPress met Installatron verplaatsen (binnen één cPanel)

Als je een website hebt gecreëerd voor je klant, die momenteel geïnstalleerd is op domein.nl/nieuwesite of nieuwesite.domein.nl, en je wilt deze verplaatsen naar de hoofd-URL met behulp van Installatron, dan adviseren we de volgende stappen te volgen. Deze stappen waarborgen een veilige overdracht van de website naar de nieuwe URL en leiden tot ongeveer 5 minuten onbereikbaarheid van de website tijdens het proces.

WordPress verplaatsen met Installatron

1. Zorg dat beide websites in Installatron aanwezig zijn. Zowel de oude als de nieuwe website.
  2. Schakel op beide websites alle beveiligings-, back-up- en caching-plugins uit. Vergeet hierbij niet eventuele IP-blokkers of plugins zoals WordFence.
  3. Begin met het creëren van een back-up voor beide websites via Installatron. Log in op het bijbehorende cPanel, navigeer naar 'My Applications', en maak een nieuwe back-up voor zowel de oude als de nieuwe website.
  4. Zodra de back-ups zijn gemaakt, verwijder je de oude website met Installatron door op de 'X' te klikken.

Wordpress website verwijderen in cPanel

5. Na deze handeling is alleen je nieuwe website nog zichtbaar in het Applications-overzicht van Installatron.
  6. Klik nu naast de nieuwe installatie op het kloon icoontje:

Wordpress website klonen in cPanel

7. Je bevindt je nu in een menu waar je kunt aangeven waar je je website wilt installeren. Selecteer hier dezelfde URL als die van je oorspronkelijke website, of het nu met of zonder www is. Waarschijnlijk ziet het scherm er ongeveer zo uit voor je:

Wordpress  installeren in cPanel

8. Klik op ‘Clone’. Nu zal je website automatisch worden overgezet. De tijdsduur van dit proces kan variëren, ergens tussen de 2 en 30 minuten, afhankelijk van de omvang van de installatie.

Klonen van website