Verhuizen website - WordPress met Installatron verplaatsen (binnen één cPanel)

In het geval je een website hebt gemaakt voor je klant, welke geinstalleerd is op domein.nl/nieuwesite of nieuwesite.domein.nl, en je wilt deze overzetten naar de hoofd url met behulp van Installatron, dan raden we aan de onderstaande stappen te volgen. Deze stappen zorgen dat je een website veilig overzet naar een nieuwe url, en veroorzaken ongeveer 5 minuten website onbereikbaarheid in het proces.

  1. Zorg dat beide websites in Installatron aanwezig zijn. Zowel de oude als de nieuwe website.
  2. Schakel in beide websites alle beveiligings, backup en caching plugins uit. Denk hierbij ook aan IP blockers of plugins als WordFence.
  3. Start met het maken van een backup van beide sites met behulp van Installatron. Log in op het betreffende cPanel, ga naar ‘My Applications’ en maak een nieuwe backup van de oude website + een backup van de nieuwe website aan.
  4. Als de backups gemaakt zijn, verwijder je de oude website met Installatron (klik op de X)

  5. Als je dat hebt gedaan, is enkel je nieuwe website nog zichtbaar in het Applications overzicht van Installatron.
  6. Klik nu naast de nieuwe installatie op het kloon icoontje:

  7. Je komt nu in een menu waar je kunt aangeven waar je je website wilt installeren. Kies hier dezelfde url als ook je oorspronkelijke website had (met of zonder www). Hoogstwaarschijnlijk ziet het scherm er ongeveer zo uit voor je:
  8. Klik op ‘Clone’. Je website wordt nu automatisch overgezet. Afhankelijk van de grootte van de installatie kan dit proces van 2 tot wel 30 minuten duren.
Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.