Verhuizen website - WordPress met MigrateGuru importeren

MigrateGuru is een uitstekende verhuisplugin. Er is geen ruimte nodig op de oude host en er kan gebruik gemaakt worden van cPanel dan wel FTP om te migreren. Je hebt admin rechten nodig op de te verhuizen website (naast FTP of cPanel toegangsgegevens). MigrateGuru werkt prima, ook voor sites met meer dan 200 Gb aan data of multisite websites.

WordPress importeren met MigrateGuru

1. Installeer WordPress op de bestemmingslocatie.
  2. Installeer MigrateGuru plugin in de WordPress installatie welke je wilt verhuizen.

3. Klik in de plugin lijst op Migrate bij MigrateGuru. Vul daarna je e-mailadres in, en" I agree to Blogvault ". Klik daarna op Migrate Site

4. Klik op cPanel om de verhuizing te starten

5. Klik op" Manually Input Host Details "

6. In de volgende overzicht vul je de volgende gegevens in:

Destination Site URL: https://www.jouwdomeinhier.nl (met of zonder www)

Destination Server IP Address: vul hier het IP-adres in van het cPanel account

cPanel Username: Vul hier het cPanel hoofdgebruiker in

cPanel Wachtwoord: Het wachtwoord van de hoofdgebruiker

7. Klik nu op het + bij Advanced Option

Omdat wellicht de DNS van het domein niet naar het nieuwe cPanel verwijst, moet je hier de nameservers van Hoasted gebruiken, en het IP-adres van het cPanel account. Hiermee kun je de website overzetten zonder de DNS van het domein om te zetten.

Server IP: Het IP-adres van het cPanel account

NameServer: Vul hier in ns1.hoasted.nl

8. Klik op de ‘Migrate’ knop.