Wat is phpMyAdmin

phpMyAdmin is een open source database management tool die zeer vergelijkbaar is met MySQL, maar dan geschreven in PHP, het maakt gebruik van de webbrowser van het systeem voor het beheer van databases. Wijzigen of toegang verkrijgen tot databases, het creëren en beheren van gebruikers, etc. zijn enkele van de functies van phpMyAdmin.

phpMyAdmin is in 1998 ontwikkeld en is sindsdien uitgegroeid tot een zeer stabiele en flexibele code structuur.

Een aantal van de beste eigenschappen:

• Een zeer eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface;
  • Ondersteunt veel MySQL functies, zoals database-modificatie (drop, delete, update, edit, add, rename, create, copy, rename etc.);
  • Onderhoud van de database, server en de tabel geassocieerd met de configuratie-opties en suggesties;
  • Administratie en beheer van MySQL gebruikersaccounts en hun privileges;
  • Het beheren en onderhouden van reeds opgeslagen protocollen en procedure scripts;
  • Het importeren en exporteren van gegevens in verschillende formats waaronder CSV, XML, PDF etc.;
  • Multiple serverbeheer;
  • Layout van database graphics kan worden gemaakt en ontworpen in verschillende formats;
  • Creatie van geavanceerde zoekopdrachten met behulp van querytalen zoals QBE (Query By Example);
  • Globale zoekopdracht van de gegevens in een bepaalde database of een deel daarvan;