Microsoft 365 Intern email forwarden (resellers)

Om een email forward in te stellen op jouw Microsoft 365 mailadres log je in op https://admin.microsoft.com en ga je aan de linkerkant in het menu naar Admin Centers en druk je op Exchange:

Microsoft 365 Admin center linkerzijde menu

Ga vervolgens naar Recipients -> Mailboxes en druk op de gebruiker waarvoor je een email forward wilt instellen:

Exchange admin center mailboxes gebruikers

Klik nu op de Email forwarding welke boven aan de pagina zichtbaar zal zijn om de email forwarding aan te vinken:

Aanzetten van email forwarding in Microsoft 365 Exchange omgeving

Nadat je de 'Forward all emails sent to this mailbox' hebt aangevinkt, kan je kiezen of de mail berichten naar een collega van hetzelfde domeinnaam, of een externe mail adres verstuurd moet worden. Hierbij kan je ook onderaan aangeven of er òòk een bericht verzonden moet worden naar beide mailadressen:

Manage email forwarding in Microsoft 365 Exchange

Klik vervolgens op 'Search email' en kies waar de mail naartoe gestuurd moet worden:

Forward naar een interne email adres in Microsoft 365

Klik op Add en de forward staat ingesteld.