Handleiding: ISL Online

Wij kunnen met je meekijken met behulp van een remote desktopoplossing genaamd ISL Online. Deze oplossing stelt ons in staat om op afstand de instellingen van jouw computer aan te passen, bijvoorbeeld die van Outlook & Apple Mail, zodat jij weer gebruik kunt maken van e-mail.

Downloaden en installeren

Voordat wij met jou mee kunnen kijken, zal je eerst een aantal dingen moeten doen.

1. Download ISL Online, ga naar: https://www.islonline.com/nl/nl/downloads/isl-light-client.htm en klik op de groen knop met de tekst Download ISL Light client.
  2. De download start automatisch, mocht dit niet het geval zijn: Klik dan op klik alsjeblieft hier op de website.
  3. Navigeer naar de map waar de ISL Light client gedownload is en installeer het programma.
    1. Wanneer je niet weet waar de downloads heen gaan, kan je het gedownloade programma ook zien in de browser bij recente downloads.

ISL Light Client installeren

4. Installeer de client en volg de stappen van de installatie.
  5. Wanneer je ISL Light geïnstalleerd hebt, open je het programma. Je ziet dan het volgende scherm. Wanneer Allow remote desktop control niet aan staat, vink dit aan.

ISL Online Network

6. Wanneer wij met jou bellen, ontvang je van ons de sessie code. Deze vul je in en je drukt vervolgens op Join. Wij maken op dat moment verbinding met jouw computer.

Macintosh instellingen

Wanneer je het programma gebruikt op een Macintosh, dan moet je waarschijnlijk nog een paar extra stappen nemen zodat wij je kunnen helpen.

Schermopname toestemming geven

1. Klik op het Apple-icoon links bovenin.
  2. Klik op System settings (Systeem instellingen)
  3. Klik vervolgens op Privacy & Security (Privacy en Beveiliging)

Instellingen voor Macintosh

4. Aan de rechterzijde in het Privacy & Security scherm navigeer je naar Screen recording (Schermopname)

Selecteer screen recording

5. Geef toestemming aan de ISL Light client om schermopnames te mogen maken, dit stelt ons namelijk in staat om met jou mee te kunnen kijken.

Selecteer ISL Light Client

Toegankelijkheid toestemming geven

1. Klik op het Apple-icoon links bovenin.
  2. Klik op System settings (Systeem instellingen)
  3. Klik vervolgens op Privacy & Security (Privacy en Beveiliging)

Toegankelijkheid toestemming geven

4. Klik op accessibility (Toegankelijkheid)

Klik op accessibility (Toegankelijkheid)

5. Geeft toestemming aan de ISL Light client zodat wij bijvoorbeeld informatie zoals je e-mail, poorten mogen typen en op te slaan.

ISL Light Client toestemming geven

Nu je de toestemmingen gegeven hebt, kunnen wij met je meekijken met ISL Online.