cPanel wachtwoord aanpassen

Wanneer je het wachtwoord van een cPanel account binnen je reseller omgeving wilt aanpassen heb je hier twee mogelijkheden voor: Het wachtwoord door de reseller resetten voor de klant vanuit WHM, of de klant dit zelf laten uitvoeren via de 'Password & Security' tool in cPanel. Zie onderstaand de stappen die je hiervoor kunt nemen:

Aanpassen cPanel wachtwoord door reseller

1. Log in op de WHM omgeving
  2. Ga naar de pagina 'List accounts' en zoek het desbetreffende account op
  3. Klik op het plusje naast het account om meer opties te openen
  4. Vul hier het nieuwe wachtwoord in en klik op 'change password'

Aanpassen cPanel wachtwoord door klant

1. Log in op het cPanel account
  2. Navigeer naar 'Preferences > Password & Security'
  3. Vul hier het oude wachtwoord in, en vervolgens tweemaal het nieuwe wachtwoord

4. Optioneel: Je kunt ook gebruik maken van de ingebouwde password generator om een nieuw sterk wachtwoord te genereren
  5. Klik op de knop 'Change your password now!' om het wachtwoord direct te wijzigen

Los daarvan is op verschillende servers de mogelijkheid om een wachtwoord reset uit te voeren via een wachtwoord reset via email. Je kunt dit controleren door naar je server toe te gaan en de login link in de volgende opzet te benaderen: https://sXXXX.hostingsecure.com:2083/resetpass?start=1

Wanneer hier een email adres veld vermeld staat, is het mogelijk om via deze weg een cPanel wachtwoord te resetten. Wanneer er staat 'feature disabled', is dat niet mogelijk.

cPanel wachtwoord wijzigen eindklanten

Voor eindklanten die direct bij ons een hosting account afnemen is het helaas niet mogelijk om deze wachtwoorden zelf te wijzigen. Je kunt hiervoor het best een verzoek sturen naar support@hoasted.com. Wij zullen het wachtwoord dan voor je resetten en opnieuw laten toesturen.