Verhuizen database - WordPress database importeren

Wanneer je een WordPress website wilt verhuizen of clonen is er een gemakkelijke manier om de database te importeren. Je voorkomt zo ook niet tegen het upload limiet binnen PHPMyAdmin zelf aan te lopen.

Hierbij is het wel belangrijk dat je eerst alvast een schone WordPress installatie aanmaakt zodat er een database met koppeling bestaat. Volg vervolgens de volgende stappen om de database te importeren:

WordPress database importeren

1. Download de database die je elders wilt importeren vanuit PHPMyAdmin dan wel vanuit je backups als het om een backup gaat.
  2. Login op het cPanel account en ga vervolgens naar de 'File manager'.
  3. Navigeer naar de public_html map indien de website in de hoofdmap van de domeinnaam komt te staan.
  4. Klik op bestand(en) uploaden en selecteer vervolgens het database bestand, het uploaden gaat vervolgens vanzelf.
  5. Ga terug naar het cPanel dashboard zodra het uploaden voltooid is en zoek / klik op 'Terminal' (klik eventueel op OK als er een melding in beeld komt).
  6. Met de terminal open voer je de volgende commando's in gevolgd door Enter:

cd public_html

7. Nu je in de juiste map zit kan je de geüploade database importeren met het volgende commando gevolgd door Enter:

wp db import bestandsnaam.sql

Hou er rekening mee dat het een tijdje kan duren voor je in de terminal te zien krijgt dat het importeren is gelukt, dit kan bij grote databases soms wel een aantal minuten lang duren maar je kunt het venster tussentijds gewoon open laten staan en hier even op wachten. Je database is nu succesvol geïmporteerd en gereed voor gebruik.