Verhuizen database - Database groter dan 128mb importeren

Soms loop je bij het importeren van een database met phpMyAdmin aan tegen de upload limiet van 128 Mb voor phpMyAdmin. In die gevallen zijn er twee mogelijkheden om je database te importeren via een andere methode:

De database gecomprimeerd importeren via PHPMyAdmin

Wanneer je je database exporteert, sla je het op als een .gz bestand. Dit scheelt vaak zo’n 80% tot 90% van de omvang, waardoor het vaak wel past binnen de limieten van de PHPMyAdmin in de browser. Om je export als .gz te doen, volg je onderstaande stappen:

1. Kies Export
  2. Selecteer “Custom” in plaats van “Quick”
  3. Verander “Compression” naar “gzipped”
  4. Start de export

De database importeren via SSH

Je hebt ook de mogelijkheid om een database via de command line (ook bekend als SSH, shell of CLI) te importeren. Hiervoor volg je de volgende stappen:

De export database met FTP plaatsen en vervolgens via ssh importeren

1. Plaats de export database met FTP in de public_html map van je website. Geef het de naam dump.sql om dit voorbeeld te volgen.
  2. Log in met SSH en ga en naar de map gaan waar je het geplaatst hebt met onderstaande stappen (vervang de rode items voor je cPanel gebruiker en het servernummer waar het account op gehost is.

sshdemouser@s1108.myfasthosting.com
cd
cd public_html
  1. Je bent nu in de map waar ook je database is geupload als dump.sql
  2. Geef nu het volgende commando:

mysql -u dbusernaam -p databasenaam < dump.sql
  1. Nadat dit commando is uitgevoerd, wordt je database in minder dan 30 seconden  geïmporteerd. Je kunt na het importeren de data zien via PHPMyAdmin.
  2. Afgerond!