Schijfruimte monitor instellen cPanel

Je kunt cPanel automatisch een email laten versturen wanneer je totale schijfruimte boven de 82% uit komt. Deze notificatie is belangenrijk om een duidelijk overzicht te krijgen wanneer je totale schijfruimte vol begint te raken, om zo vast lopende website en processen te voorkomen. In dit artikel leggen we uit hoe je het email adres instelt of wijzigt via het cPanel account.

Instellen schijfruimte monitor in cPanel

1. Login op het cPanel account.
  2. Klik rechtsboven op de gebruikersnaam.
  3. Klik op Contact gegevens.
  4. Vul het email adres in waarop je de notificaties wilt ontvangen, wil je de notificaties ook op een ander email adres ontvangen dan kun nog een ander email adres in stellen.

5. Zorg dat de volgende optie is geselecteerd: "Mijn account nadert het schijfquotum".

6. Mocht het account bijvoorbeeld tegen 82%, 92% of 98% van het totale schijfruimte aanzitten, ontvang je automatisch een email van cPanel, zie onderstaand als voorbeeld. Mocht je deze email niet ontvangen, kijk dan in het SPAM folder van je email account. Het kan zo zijn dat deze email in de SPAM folder terecht is gekomen.