Waarmee kan ik mijn website optimaliseren

Website optimalisatie wordt gebruikt om je website effectiever te maken in het bereiken van doelen, zoals het krijgen van meer gebruikers, toenemende populariteit van de website, etc.

Dit is erg belangrijk omdat het de gebruikers helpt om een betere ervaring te krijgen met je website bij elk bezoek. Een van de meest elementaire behoeften van een bezoeker is om te vinden wat hij of zij zoekt op het internet, of het nu een oplossing voor een vraag is of een antwoord op de vraag van iemand anders. Het optimaliseren van je website helpt je om de gebruikers meteen te geven wat ze nodig hebben.

Stel je hebt een e-commerce website die elektronische gadgets en items verkoopt. Je kunt je site optimaliseren op een zodanige wijze dat het aantal aankopen van de gebruikers wordt vergroot. Met een systematische reeks testen van verschillende onderdelen van de website en gebaseerd op een eenvoudig onderzoek kan deze optimalisatie worden bereikt.

Optimalisatie helpt ook bij het stimuleren van je sales en business. De omzet wordt verhoogd door nieuwe verkopen, en de cyclus herhaalt daarbij meer marketing tegen lagere kosten. Het helpt ook om klanten duidelijkere informatie te geven, omdat je website duidelijker en nauwkeurig is, dit helpt bij het verminderen van de customer support kosten. Deze manier van optimalisatie staat bekend als Conversion Rate Optimization.

Mijn Website Optimaliseren

Het proces van het optimaliseren van een website heeft principes die bijna allemaal zijn afgeleid uit succespercentage optimalisatie. Het belangrijkste om rekening mee te houden is dat website optimalisatie het beste werkt als continu proces, dat naarmate de tijd verstrijkt je website zeer waardevol maakt, en een onmisbaar instrument voor je gebruikers.

Het optimalisatie proces vindt plaats met de volgende stappen waaronder:

  • Het creëren van een hypothese: Doe onderzoek en stel een hypothese op over de mogelijke redenen waarom je site niet zoveel inkomsten genereert en welke delen van de site slecht presteren, maak dan een lijst van optimalisaties om te testen.
  • Stel prioriteiten op: Na het maken van de lijst van potentiële optimalisaties, moet je prioriteiten stellen en ze rangschikken naar impact op je site na optimalisatie. Je moet ook rekening houden met het gemak van de uitvoering van de veranderingen en de potentie van deze verbetering voor de algehele prestaties.
  • De optimalisaties testen: De volgende stap is om Alpha en Beta testen optimalisaties die prioriteit hebben uit te voeren. Na het testen, beslis je welke veranderingen door te voeren en welke niet. Elimineer degenen die niet werken.
  • Analyseer de tests: Bepaal welke hypothesen waar zijn en welke niet, door uitgebreid de optimalisatie-tests te herzien. Controleer extra op eventuele fouten of misleidende gegevens voordat je tests elimineert.
  • Optimaliseren: Nu je de tests die het optimaliseren waard zijn hebt, kun je deze implementeren en je site optimaliseren. Wacht op de resultaten van het optimalisatieproces van je website en leer ook van de tests die niet geslaagd zijn.

Let op: Website optimalisatie is altijd een tijdsafhankelijk proces dat langzaam maar gestaag werkt. Daarom is het verstandig om geduldig te zijn en de winst en sterkte van je user base te blijven volgen om de verwachte resultaten te zien.

Elke website is uniek op zijn eigen manier, met unieke zakelijke behoeften. Daarom moet elke site anders worden geoptimaliseerd.

Kwalitatieve Tools voor Optimisatie

  • Qualaroo – Dit is een survey tool die gebruikt kan worden op de site zelf, die je in staat stelt om informatie te krijgen over de gebruikersfeedback in real-time. Het helpt je ook om de reden waarom de bezoekers je website bezoeken, of waarom het bezoek na verloop van tijd is gedaald, te analyseren. Qualaroo is een belangrijk instrument voor het onderzoeken van dergelijke informatie en het helpt je bij het optimaliseren.
  • UserTesting.com – Deze website kan je helpen aan een heleboel ideeën om je website te optimaliseren door je te laten kijken naar video's van mensen die proberen om bepaalde taken die je ze gevraagd hebt, uit te voeren. In deze video-sessies, praten mensen (bezoekers) bij hun video, waardoor je een idee van hun denkproces krijgt, dit helpt je om het te kunnen analyseren.
  • Inspectlet – Inspectlet is een andere gebruikers testing tool met schermopnames vanuit het standpunt van de gebruiker, terwijl hij je website bezoekt. Elke pagina, elke klik en elke scroll wordt opgenomen en dit helpt je de interesses en het gedrag van verschillende gebruikers te begrijpen om zo je site te optimaliseren.
  • SurveyMonkey – SurveyMonkey neemt enquêtes af aan de geregistreerde gebruikers van je site en geeft feedback over wat de gebruikers vinden van de de website en vraagt ook suggesties over verbetering. Hoewel dit geen real time metingen zijn voorziet het in een meer diepgaande analyse en waardevolle input van de gebruikers.

Kwantitatieve Tools voor Optimalisatie

  • Google Analytics – De meest gebruikte analytics tool voor veel websites, Google Analytics is een geweldig product dat betrouwbaar en robuust feedback geeft over wat er gaande is op jouw website.
  • KISSMetrics – Terwijl Google Analytics kan vertellen wat er gaande is op jouw website kan KISSmetrics je vertellen wie of welke specifieke persoon dit doet. Het verstrekt inzicht over welke soorten bezoekers het meest waardevol zijn en via welke wegen je site converteert, dat wil zeggen, de hoogste omzet genereert, waardoor je een veel dieper niveau van informatie krijgt.
  • CrazyEgg – CrazyEgg is een mapping tool waarmee je te weten komt welk deel van de site je bezoekers het meest bezoeken, op welke onderdelen ze klikken en hoe ver ze scrollen in die pagina's. Stel, je hebt een speciale aanbieding of bulletin dat erg belangrijk is, maar die slechts een fractie van de bezoekers kunnen bekijken, dan geeft deze tool je meer inzicht in zulke fouten en kun je eenvoudig je site optimaliseren en dat specifieke onderdeel beter zichtbaar maken.
Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.