Resources - Hoog CPU gebruik oplossen

In geval van hoge CPU zijn er twee zaken die je kunt doen:

Oplossen van hoog CPU gebruik

1. Kijk naar het aantal processen en de CPU load daarvan
    Ga naar cPanel > Terminal en type:

cd public_html
    ps aux

Je ziet dan bijvoorbeeld een reeks van processen die veel % CPU vragen: Screen-Shot-2020-09-21-at-12-16-23.png

Je ziet dan veel processen met CPU% van 22.7
    Die kun je beƫindigen in Terminal met het commando

kill -9 <PID>

bijvoorbeeld in de lijst zie je dat PID 110471 22.7% CPU vraagt. Met dit commando stop je dat proces:

kill -9 110471

Dan nogmaals

ps aux

om te zien of dit geholpen heeft of dat het gelijk weer hetzelfde eruit ziet.
  2. Ga in cPanel > Metingen > Bezoekers en kijk of er veel opvragingen zijn vanuit 1 IP-adres. In dat geval zal het een aanval zijn zoals we zagen. Dat is op te lossen door het betreffende IP-adres te blokkeren in de .htaccess, bijvoorbeeld:

Deny from 123.123.123.123

Zie verder ook onze handleiding WordPress CPU load verlagen.