Wat is hotlink bescherming?

Hotlink bescherming

Hotlink betekent meestal dat andere websites linken naar de bestanden en afbeeldingen op je website, waardoor ze effectief bandbreedte stelen van je site. Dit gebeurt telkens als een gebruiker van de andere website op de link met een bestand afkomstig van jouw website klikt, of als er een afbeelding getoond wordt die in werkelijkheid van jouw website afkomt. Deze diefstal verstopt niet alleen je server als gevolg van dat de bandbreedte van jouw website gebruikt wordt, maar resulteert er ook in dat jouw informatie wordt gestolen en gepubliceerd zonder vergoeding of toestemming.

Hoasted biedt de mogelijkheid tot (aankoop van) bescherming tegen hotlinking. Deze bescherming komt in de vorm van een plugin of een addon en dit script zal compatibel zijn met je web server. Een administrator rol toegangsbestand moeten worden aangemaakt in de hoofdmap, deze blokkeert vervolgens externe webservers van het stelen van afbeeldingen of bestanden van je website.

Deze beschermingsplugin werkt alleen met het primaire domein. Hij zal niet werken voor de subdomeinen.

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.