WordPress afbeeldingen met accenten in bestandsnamen niet getoond

Soms worden bijvoorbeeld na het verhuizen van een website afbeeldingen met een accent in de bestandsnaam niet getoond, je ziet dan bijvoorbeeld in de File Manager in de naam rare tekens staan als:

Om dit op te lossen moeten ze worden omgezet naar UTF-8. Daarvoor gebruik je in FileZilla de volgende stappen:

omgezetten naar UTF-8

1. Download de afbeeldingen met FileZilla
  2. Maak een site definitie in Filezilla en stel in dat alles gedwongen UTF-8 moet worden:

File> Site Manager> {YOUR SITE}> Tab Charset> Force UTF-8

3. Upload de afbeeldingen weer
  4. Controleer of ze nu met de UTF-8 encodering wel te vinden zijn.

Andere goede FTP programma's zullen ook een optie hebben om Force UTF-8 in te stellen.