Patchman - Waarom niet meer ondersteund

Patchman overname
Patchman was in de begin periode zeer up to date, proactief en werkte tevens met alle plugin. Jammergenoeg zijn zij twee jaar geleden overgekocht, waarmee de support en screening van plugins binnen Patchman almaar slechter werd en tevens het aantal gemonitorde plugins werd verlaagd naar slechts 7. Daarmee werden het aantal daadwerkelijke patches steeds minder, wat natuurlijk het doel geheel voorbij schiet. Stukken minder interessant voor onze klanten, waardoor we zijn gaan zoeken naar een betere oplossing. Uiteindelijk heb je er niets aan als enkel Contact Form 7 of Yoast SEO wordt aangepast en verder geen actie ontstaat uit de tool. Jammer om te zien, vooral omdat wij in het begin ook groot fan waren van Patchman, er als eerste gebruik van maakten en de oorspronkelijke oprichters persoonlijk kennen.

Imunify360
Die nieuwe oplossing voor pro-actieve monitoring hebben we gelukkig inmiddels gevonden in Imunify360 + een eigen gemaakte tooling, waarmee we tevens ook vele malen beter screenen, patchen waar mogelijk (ook op andere vlakken buiten plugins) en daarnaast ook op vele andere gebieden kijken naar kwaadaardige bestanden. Daarmee zijn we in een vele grotere mate doeltreffend en screenen we op veel meer zaken binnen WordPress, database, plugins etc en kunnen we zelfs ook zien wanneer zelfs FTP wachtwoorden uitlekken of verdachte FTP activiteit ontdekken. Zelfs javascript kwetsbaarheden kunnen we nu herkennen, waar we extreem over te spreken zijn. Lang verhaal kort is de nieuwe oplossing vele malen beter, breder en toekomstbestendiger. Daarnaast wordt hier iedere dag aan uitgebreid en het geheel steeds beter, pro-actiever en sneller.

Email meldingen
Wij hebben vanuit Patchman zelf overigens nooit mails gestuurd voor waarschuwingen. Met name omdat we merkten dat dit veel vragen op riep bij klanten. Daarbij nemen wij nu proactief vanuit onze support contact met onze klanten op (deels geautomatiseerd), op basis waarvan ze zelf actie kunnen ondernemen. De zaken waar we contact over opnemen zijn daarmee ook veel meer, zodat we uiteindelijk de beste veiligheid kunnen waarborgen voor onze klanten.

Malware laten opruimen
In het geval het gedetecteerde malware betreft, slechts een klein deel van onze veiligheid monitoring, zijn er verschillende opties. Dit is iets wat zelfs met een uitgebreide Patchman nog steeds voorkomt, gezien de complexiteit en hoeveelheid mogelijkheden met WordPress. Bij het detecteren van malware zijn er bovendien enkel kosten verbonden wanneer wij deze voor je uitvoeren. Met behulp van onderstaande handleiding kun je hier echter zelf ook mee aan de slag:
Stappenplan om malware te verwijderen uit WordPress

Hoe dan ook blijft het val belang geen 'van de vrachtwagen afgevallen' plugins te gebruiken en je installaties zo goed mogelijk up to date te houden. Dat is uiteindelijk het beste.

Laat het gerust weten mocht je verder nog vragen hebben, andere toelichting willen of wanneer we je ergens anders mee kunnen helpen. Hoop in ieder geval dat je ziet dat wij alles in gang zetten voor de beste snelheid, veiligheid en stabiliteit!

Voor nu nog een fijne dag en we houden contact!