Patchman - Waarom niet meer ondersteund

Patchman is medio 2017 overgenomen door SiteLock, welke een Amerikaans beveiligingsbedrijf is. Voor deze overname was Patchman een onafhankelijk en volledig Nederlands bedrijf. Wij zijn altijd fan geweest van Patchman, echter gaat onze voorkeur nu uit naar Imunify 360, aangezien de tool in onze ogen een veel betere oplossing is die beter aansluit op de wensen van onze klanten.

Imunify360

De nieuwe oplossing voor pro-actieve monitoring hebben we gevonden in Imunify360 + een eigen gemaakte tooling, waarmee we tevens ook vele malen beter screenen, patchen waar mogelijk (ook op andere vlakken buiten plugins) en daarnaast ook op vele andere gebieden kijken naar kwaadaardige bestanden (ook HTML en PHP). Daarmee zijn we in een vele grotere mate doeltreffend en screenen we op veel meer zaken binnen WordPress, database, plugins etc en kunnen we zelfs ook zien wanneer zelfs FTP wachtwoorden uitlekken of verdachte FTP activiteit ontdekken. Zelfs javascript kwetsbaarheden kunnen we nu herkennen, waar we extreem over te spreken zijn. Lang verhaal kort is de nieuwe oplossing vele malen beter, breder en toekomstbestendiger. Daarnaast wordt hier iedere dag aan uitgebreid en het geheel steeds beter, pro-actiever en sneller.

Email meldingen

Wij hebben in het verleden vanuit Patchman zelf overigens nooit mails gestuurd voor waarschuwingen. Met name omdat we merkten dat dit veel vragen op riep bij klanten. Daarbij nemen wij nu proactief vanuit onze support contact met onze klanten op (deels geautomatiseerd), op basis waarvan ze zelf actie kunnen ondernemen. De zaken waar we contact over opnemen zijn daarmee ook veel meer, zodat we uiteindelijk de beste veiligheid kunnen waarborgen voor onze klanten.

Malware laten opruimen

In het geval het gedetecteerde malware betreft, slechts een klein deel van onze veiligheid monitoring, zijn er verschillende opties. Bij het detecteren van malware zijn er bovendien enkel kosten verbonden wanneer wij deze voor je uitvoeren. Met behulp van onderstaande handleiding kun je hier echter zelf ook mee aan de slag:

Stappenplan om malware te verwijderen uit WordPress