Browser caching uitzetten tijdens ontwikkeling website

Je kunt tijdens het ontwikkelen van een website de browser caching uitzetten en hebt daarbij twee mogelijkheden:

1. Caching uitzetten voor alle bezoekersGebruik de .htaccess om browser caching uit te zetten:

Header set Set-Cookie "nocache=1"

1. Caching compleet uitschakelen via Chrome developer tools

2. Voor een developer/bouwer kan het slim zijn om tijdelijk caching uit te zetten in Chrome. Daarvoor dien je de volgende stappen te zetten:
    1. Open het Menu (drie puntjes rechts) en kies Meer hulpprogramma's (More Tools) > Hulpprogramma's voor ontwikkelaars (Developer Tools).

Je kunt ook in dit scherm komen door CTRL + Shift + I  (Windows en Linux) en Command + Option + I (Mac OS X)

2. Het ontwikkelaarscherm verschijnt in de onderste helft. Selecteer de tab Network.
    3. Vink de “Disable cache” aan.

Caching compleet uitschakelen via Chrome developer tools

4. Zoals de instelling al zegt, moet je het ontwikkelaarsscherm open houden in de onderste helft van je scherm om te zorgen dat de cache uit staat. Sleep dit naar onderen als je meer wilt zien van het bovenste deel van het browser scherm.