Domein kwijt door niet betaalde facturen

Hoi {Naam klant},


Dank voor je reactie. Vernam van mijn collega Edwin dat jullie contact hebben gehad over het verlopen domeinnaam natural-bottle.com. Graag mail ik je de toelichting betreft de situatie, zie onderstaand:


Situatie en timeline

Van alle facturen die handmatig gestuurd worden, sturen wij automatische betalingsherinneringen. Soms kan het voorkomen dat er eens iets aan de aandacht ontsnapt, of het voor een ondernemer de timing net even niet goed uitkomt. Wanneer een factuur na meerdere herinneringen en aanmaning nog steeds niet wordt betaald, sturen wij een aangepaste factuur waarop ook de wettelijk voorgeschreven incasso kosten worden toegevoegd.


Wanneer op dat moment nog steeds niet wordt betaald, doen wij nog meerdere pogingen om contact op te nemen op basis van de gegevens uit je klanten profiel (zowel via telefoon, per post alsmede via reminder emails en persoonlijke email vanuit support). Al deze acties worden gelogd en zijn tevens volledig inzichtelijk in het klantenpaneel. Wanneer er ook aan al die contactverzoeken geen enkel gehoor wordt gegeven, gaan wij over op een volledige uitschakeling én verwijdering van alle diensten. Op de openstaande facturen blijft nog steeds een betaalverplichtingen van toepassing, echter worden er vanaf dat moment geen nieuwe facturen meer aangemaakt.

{Opsomming van alle contactmomenten, HelpScout, WHMCS en op facturen}

  • 03 mei 2023 - Email vanuit systeem met titel “Achterstallige factuur (66806)"

Wij begrijpen volledig dat dit voor jou absoluut geen fijne situatie is. Het is wel erg belangrijk om in te zien dat wij er werkelijk alles aan hebben gedaan om te voorkomen dat je in deze situatie terecht zou komen, zowel per email, telefoon en zelfs per post. Ook wij willen namelijk voorkomen dat dit soort situaties ontstaan bij klanten, aangezien niemand hier beter of blij van wordt.


Status van jouw diensten

In jouw geval gaat het om de volgende zaken:

  • Domeinnaam {B Omdat het domeinnaam niet is verlengd en de quarantaine periode (periode waarin een domein is gesuspend maar nog hersteld kan worden) is verstreken, is het domein beschikbaar gekomen voor her-registratie. In sommige gevallen kan het zijn dat een domein nog een verlengde expiration periode heeft (en de laatste hosting provider het nog mag herstellen), of dat een andere partij je domein al heeft geclaimd. De exacte status kunnen we opvragen bij het .com register.
  • Domeinnaam {naamdomein}

    Dit domeinnaam is beschikbaar voor registratie en kan opnieuw worden vastgelegd door iedereen. We horen graag van je indien we dit domein kunnen her-registreren voor je.


Vervolg stappen

We zullen in dit geval contact opnemen met het .com register om te kijken of wat de exacte status is van het .com domeinnaam. Mochten we het kunnen terughalen, zullen hier hoogstwaarschijnlijk kosten van circa 100 tot 150 euro eenmalig aan verbonden zitten. Mocht het domein al in bezit zijn van iemand anders, dienen we te achterhalen (in samenwerking met het registry) of we de contactgegevens kunnen krijgen van de nieuwe eigenaar.


We zullen voor nu de vraag in ieder geval gaan uitzetten bij het registry. Als jij kunt aangeven of je akkoord bent met de herstelkosten (indien dit uberhaupt een optie is), dan kunnen we ook direct bevestigen dat ze dat in orde kunnen maken voor je.Verneem graag van je of bovenstaande helder is voor je, of je akkoord gaat met bovenstaande, of je het het domein {naamdomein} graag wilt her-vastleggen en welke vragen er nog eventueel zijn. Wij gaan in ieder geval ons best doen om het zo goed mogelijk voor je op te pakken.


Alvast dank en hoor graag spoedig van je!

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.