Debugging - Handmatig WooCommerce orders herstellen

Handmatig WooCommerce orders herstellen

Wanneer je webwinkel door onverwachte omstandigheden stopt met functioneren, bijvoorbeeld na het te hebben doorgevoerd van website onderhoud, kan dit soms tot grote frustraties en problemen leiden daar waar het terugplaatsen van een backup er ook voor zorgt dat alle tussentijdse bestellingen weg zijn.
Gelukkig is er een manier om dit eenvoudig en handmatig te herstellen zodat niets verloren is en de winkel door kan draaien. Neem hiervoor onderstaande stappen:
  1. Herstel een backup van de website in een test omgeving voor de bestellingen die je mist.
  2. Installeer en activeer de WebToffee Import Export plugin
  3. Ga naar de plugin en klik op Export, selecteer Orders, je krijgt nu in beeld nog een aparte plugin te installeren door er op te klikken.
  4. Klik nogmaals op Export, orders, laat alles op default staan en klik advanced / volgende.
  5. Je krijgt een invoer veld te zien voor het exporteren van specifieke order nummers, open de WooCommerce orders in een aparte tab en neem de order nummers over. Noteer de order nummers daarnaast want deze zijn later weer nodig. Zie ook onderstaande printscreen:

6. Vul de order nummers en klik vervolgens op volgende / export + download het bestand.
  7. Ga naar de live website waar je de orders wilt importeren, open het order overzicht in een aparte tab en installeer nogmaals WebToffee Import Export plugin, ga vervolgens naar importeren toe en selecteer orders.
  8. Controleer of er al orders met een nummer bestaan als degene die je ook weer opnieuw wilt importeren. Indien dat niet zo is, is alles al klaar. Noteer voor degene waar dat wel zo is om welke nummers het gaat en open vervolgens het export bestand met de orders.
  9. Zoek in het export bestand op het desbetreffende order nummer, deze zal 2x per order nummer voorkomen. Wijzig deze vervolgens naar een nieuw opvolgend nummer dat nog niet bestaat binnen de live site. Sla het bestand vervolgens weer op.
  10. Ga in de live site naar de plugin > Importeren > orders > selecteer het export bestand, laat alle instellingen staan zoals default is en klik op uitvoeren.

De orders staan er vervolgens bij met alle info, tags, betaalkoppeling notities etc.