Caching instellen Magento

Voor Magento is  LiteMage beschikbaar. Dit is een betaalde licentie en LiteMage zal alleen functioneren als de licentie is aangeschaft.

De stappen voor Magento 2 zijn:

Installeren LiteMage

Voor het installeren van LiteMage voor Magento 2 volg je deze stappen:

1. Log in op je account met SSH.
  2. Ga naar de map waar Magento geïnstalleerd is, bijvoorbeeld

cd ~/public_html

3. Stel Magento in op Developer Mode door het volgende commando te typen:
  4. php bin/magento deploy:mode:set developer

5. Dan download je de LiteMage pluginbestanden met het volgende commando:
    wget https://github.com/litespeedtech/magento2-LiteSpeed_LiteMage/archive/master.zip

6. Pak de zipfile uit met het volgende commando:
    unzip master.zip

7. Om een map te maken voor de LiteMage pluginbestanden, type het volgende commando:
    mkdir -p app/code/Litespeed/Litemage

8. Om de uitgepakte LiteMage pluginbestanden te verplaatsen naar de nieuwe map, geef het volgende commando:
    mv magento2-LiteSpeed_LiteMage-master/* app/code/Litespeed/Litemage/

Nadat je de bestanden verplaatst hebt, zorg je dat ze dezelfde eigendom hebben als de andere Magento bestanden. Als ze dat niet hebben, gebruik dan het chown commando:
    chown -R username:userme * , waar username je account gebruikersnaam is.
  9. Om de LiteMage plugin te activeren, type dan:
    php bin/magento module:enable Litespeed_Litemage

10. Voor het zorgen dat de plugin instellingen beschikbaar komen in het Magento Admin panel, type het volgende commando:
    php bin/magento setup:upgrade

11. Om magento te recompileren, type een van de volgende commando's:
    • Als je een draaiende Magento versie 2.0.6 of later hebt en maar één Magento store, type dan:
    • php bin/magento setup:di:compile

• Als je Magento versie 2.0.5 or vroeger hebt, of meerdere Magento stores, type dan het commando:
      php bin/magento setup:di:compile-multi-tenant

12. Om Magento weer in de production mode te zetten, geef je het commando:
    php bin/magento deploy:mode:set production

Mocht je hierbij een foutmelding krijgen, herhaal dan stap 10 en probeer het opnieuw,
  13. Gebruik de cPanel > Filemanager of de SSH commando propmt, open het .htaccess bestand in de Magento root map en dan:
    • Kopieer de volgende tekst en plak die bovenaan in het .htaccess bestand:
      <IfModule Litespeed>
      LiteMage on
      </IfModule>

• Sla de wijzigingen op in het .htaccess bestand.

Activeren LiteMage

Nu moet LiteMage geactiveerd worden. De stappen daarvoor zijn bij Magento 2:

1. Log in op Magento als administrator.
  2. In het linker menu, klik STORES en vervolgens Configuration.
  3. Klik ADVANCED en dan op  System.
  4. Klik Full Page Cache.
  5. In de Caching Application list box, selecteer/bevestig: LiteMage Cache within LiteSpeed Server.  Als LiteMage Cache within LiteSpeed Server niet geselecteerd is, selecteer het in de Caching Application list box en klik dan op Save Config.
  6. In het linkermenu, klik System en vervolgens Cache Management.
  7. Vink aan de Configuration en Page Cache check boxes.
  8. In de lijst boven de taal, selecteer Refresh en klik dan op Submit.

Verificatie LiteMage

Om er zeker van te zijn dat LiteMage werkt, volg dan deze stappen:

1. Gebruik je browser om een pagina te bezoeken waarvoor de cache is aangezet.
  2. Rechterklik op de pagina in je browser en selecteer dan Inspecteer.
  3. De exacte termen voor de Inspecteer optie, zowel als de opties in de volgende stappen kunnen variëren afhankelijk van je browser.
  4. Selecteer de Netwerk tab en vernieuw de pagina.
  5. Selecteer het item van de lijst dat correspondeert met de huidige HTML pagina (gebruikelijk het eerste item eindigend op .html).
  6. Onder Headers, als je daar de volgende Response Header ziet, werkt LiteMage correct:
    X-LiteSpeed-Cache: hit,litemage

Anders, als je de volgende header ziet, vernieuw de pagina en controleer opnieuw:

X-LiteSpeed-Cache: miss,litemage