Optimaliseren snelheid - Magento caching instellen

Voor Magento is  LiteMage beschikbaar. Dit is een betaalde licentie en LiteMage zal alleen functioneren als de licentie is aangeschaft.

Magento 2

De stappen voor Magento 2 zijn:

Installeren LiteMage

Voor het installeren van LiteMage voor Magento 2 volg je deze stappen:

1. Log in op je account met SSH.
  2. Ga naar de map waar Magento geïnstalleerd is, bijvoorbeeld

cd ~/public_html

1. Stel Magento in op Developer Mode door het volgende commando te typen:

php bin/magento deploy:mode:set developer

1. Dan download je de LiteMage pluginbestanden met het volgende commando:

wget https://github.com/litespeedtech/magento2-LiteSpeed_LiteMage/archive/master.zip

1. Pak de zipfile uit met het volgende commando:

unzip master.zip

1. Om een map te maken voor de LiteMage pluginbestanden, type het volgende commando:

mkdir -p app/code/Litespeed/Litemage

1. Om de uitgepakte LiteMage pluginbestanden te verplaatsen naar de nieuwe map, geef het volgende commando:

mv magento2-LiteSpeed_LiteMage-master/* app/code/Litespeed/Litemage/

1. Nadat je de bestanden verplaatst hebt, zorg je dat ze dezelfde eigendom hebben als de andere Magento bestanden. Als ze dat niet hebben, gebruik dan het chown commando:
    chown -R username:userme * , waar username je account gebruikersnaam is.
  2. Om de LiteMage plugin te activeren, type dan:

php bin/magento module:enable Litespeed_Litemage

1. Voor het zorgen dat de plugin instellingen beschikbaar komen in het Magento Admin panel, type het volgende commando:

php bin/magento setup:upgrade

1. Om magento te recompileren, type een van de volgende commando's:
    • Als je een draaiende Magento versie 2.0.6 of later hebt en maar één Magento store, type dan:

php bin/magento setup:di:compile

• Als je Magento versie 2.0.5 or vroeger hebt, of meerdere Magento stores, type dan het commando:

php bin/magento setup:di:compile-multi-tenant

1. Om Magento weer in de production mode te zetten, geef je het commando:

php bin/magento deploy:mode:set production

1. Mocht je hierbij een foutmelding krijgen, herhaal dan stap 10 en probeer het opnieuw,
  2. Gebruik de cPanel > Filemanager of de SSH commando propmt, open het .htaccess bestand in de Magento root map en dan:
    • Kopieer de volgende tekst en plak die bovenaan in het .htaccess bestand:

<IfModule Litespeed>

LiteMage on

</IfModule>

• Sla de wijzigingen op in het .htaccess bestand.

Activeren LiteMage

Nu moet LiteMage geactiveerd worden. De stappen daarvoor zijn bij Magento 2:

1. Log in op Magento als administrator.
  2. In het linker menu, klik STORES en vervolgens Configuration.
  3. Klik ADVANCED en dan op  System.
  4. Klik Full Page Cache.
  5. In de Caching Application list box, selecteer/bevestig: LiteMage Cache within LiteSpeed Server.  Als LiteMage Cache within LiteSpeed Server niet geselecteerd is, selecteer het in de Caching Application list box en klik dan op Save Config.
  6. In het linkermenu, klik System en vervolgens Cache Management.
  7. Vink aan de Configuration en Page Cache check boxes.
  8. In de lijst boven de taal, selecteer Refresh en klik dan op Submit.

Verificatie LiteMage

Om er zeker van te zijn dat LiteMage werkt, volg dan deze stappen:

1. Gebruik je browser om een pagina te bezoeken waarvoor de cache is aangezet.
  2. Rechterklik op de pagina in je browser en selecteer dan Inspecteer.
  3. De exacte termen voor de Inspecteer optie, zowel als de opties in de volgende stappen kunnen variëren afhankelijk van je browser.
  4. Selecteer de Netwerk tab en vernieuw de pagina.
  5. Selecteer het item van de lijst dat correspondeert met de huidige HTML pagina (gebruikelijk het eerste item eindigend op .html).
  6. Onder Headers, als je daar de volgende Response Header ziet, werkt LiteMage correct:

X-LiteSpeed-Cache: hit,litemage

1. Anders, als je de volgende header ziet, vernieuw de pagina en controleer opnieuw:

X-LiteSpeed-Cache: miss,litemage

Magento1

Om LiteMage te laten werken zijn een aantal stappen nodig.

Downloaden en installeren

1. Ga naar  https://www.litespeedtech.com/products/cache-plugins/magento-acceleration/download. Bij Step 3 download de laatste voor Magento 1.x.
  2. Kopieer de volgende tekst en plak die bovenaan in het .htaccess bestand in de Magento root map:

<IfModule Litespeed>

LiteMage on

</IfModule>

1. Sla de wijzigingen op in het .htaccess bestand.
  2. Log in in Magento als Administrator
  3. In het top menu klik System en dan Configuration.
  4. In het linkermenu onder General klik Web.
  5. Klik Session Validation Settings en dan in de Use SID in de Frontend list box, selecteer No en klik dan Save Config.Als je nu compilation enabled hebt, moet je het disablen. Ga daarvoor naar het top menu, klik System, klik Tools en klik dan Compilation. Klik Disable bovenaan rechts.
  6. In het top menu klik System, klik Magento Connect en dan klik Magento COnnect Manager. Deze stap neemt je weg van de administrator interface en je moet de Magento administrator gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw ingeven.
  7. Onder Direct package file upload, ga dan naar Upload package file en klik Choose File.
  8. Selecteer de lokatie waar je het bestand in stap 1 hebt gedownload en klik dan Upload.

Activeren LiteMage

Om LiteMage te activeren volg je deze stappen:

1. Log in in Magento als administrator.
  2. In het top menu, klik System en vervolgens Configuration.
  3. In het linkermenu onder LITEMAGE CACHE, klik LiteMage Configuration. Als je een 404 krijgt log je uit Magento en daarna log je weer in.
  4. Klik General Settings en dan in de Enable LiteMage Cache list box, selecteer Yes.
  5. Klik Save Config.
  6. In het top menu klik System en dan klik Cache Management.
  7. In Cache Storage Management, selecteer de Configuration check box, en klik dan op Submit. Dit ververst de configuratie cache.

Nagaan of LiteMage werkt

Om te zien of LiteMage nu functioneert:

1. Open een pagina die in de gecached dient te worden.
  2. Klik in Chrome de Hoasted checker.
  3. Kijk of er bij Cache staat: Hit