Handige .htaccess scripts

Redirecten van urls

Redirect 301 /oldpage.html http://www.example.com/newpage.html
Redirect 301 /oldpage2.html http://www.example.com/folder/

Indien deze niet werkt, controleer met de onderstaande website waar het mis gaat (plak de volledige .htaccess file en de niet werkende URL in de invulvelden):
http://htaccess.madewithlove.be/

Houd rekening met:

• Hoe hoger in de htacces, hoe eerder deze wordt uitgevoerd. Plak je custom regels dus ook bovenaan indien deze hogere prioriteit hebben.

Redirect voorbeelden oud domein naar nieuw domein

Redirect is ingesteld op domein dat verwijst naar  http://www.domeinoud.nl/voorbeeld.html , welke moet redirecten naar https://www.domein.nl/voorbeeld/ Alle andere pagina's moeten uitkomen op de homepage van het nieuwe domein.nl

RewriteEngine on
Options +FollowSymLinks
Redirect 301 /voorbeeld.html https://www.domein.nl/voorbeeld/
RewriteRule (.*) https://www.domein.nl/ [R=301,L]

Als er nog bezoek binnenkomt op oude domeinnaam

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?ouddomein\.nl [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.nieuwdomein.nl/$1 [L,R=301,NC]

Redirect van non-www naar www
Als je wilt dat alle bezoekers op jouw www.domein.nl in plaats van op domein.nl uitkomen, gebruik dan in de .htaccess de volgende regels:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domein.nl[NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.domein.nl/$1 [L,R=301]

Alle verkeer omleiden naar https
Zet in je .htaccess de volgende code bovenaan:

RewriteEngine on
RewriteRule ^.well-known - [L]
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTPS} !on
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L]

Redirect na wijziging domeinnaam van website
Indien je site blijft staan, maar moet luisteren naar een andere domeinnaam gebruik dan de volgende code in je .htaccess

RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)$ https://www.nieuwdomein.nl/$1 [L,R=301,NC]

Redirect niet bestaande links naar index.php

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]

PHP timeout op je account override (let op, verwijder dit altijd na gebruik!)

RewriteEngine On
RewriteRule  .* - [E=noabort:1, E=noconntimeout:1]

Force HTTPS met HSTS forcering

<br><br>RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTPS} !on
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L]

# Note: It’s also recommended to enable HTTP Strict Transport Security (HSTS)
# on your HTTPS website to help prevent man-in-the-middle attacks.
# See https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/Security/HTTP_strict_transport_security
<IfModule mod_headers.c>
    # Remove "includeSubDomains" if you don't want to enforce HSTS on all subdomains
    Header always set Strict-Transport-Security "max-age=31536000;includeSubDomains"
</IfModule>

Tijdzone aanpassen
Voeg de volgende regel toe en wijzig de Region/Zone in bijvoorbeeld Europe/Amsterdam.

php_value date.timezone 'Region/Zone'

Ook aan te passen in cPanel > Software > Select PHP Version > Switch to PHP Options: date.timezone

Memory limit verhogen

Plaats de volgende regel in de .htaccess en vervang de xxxM door het gewenste aantal Mb's.

php_value memory_limit xxxM

Ook aan te passen in cPanel > Software > Select PHP Version > Switch to PHP Options: memory_limit

Bestandslijst / index zichtbaar maken
Plaats onderstaande snippet in de .htaccess file in de betreffende submap.

Options +Indexes

Redirect alias domein naar submap
Om een domein dat als alias toegevoegd is door te sturen naar een map binnen het hoofddomein kun je onderstaande code gebruiken

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^example\.com$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.example\.com$
RewriteRule (.*) https://www.example2.com/submap/ [R=301,L]