Koppelen van cPanel account aan Bitbucket

Je hebt de mogelijkheid om je cPanel account via SSH te koppelen aan je Bitbucket account. Dit scheelt extra logins, en overbodige handelingen, omdat Bitbucket op afstand automatisch kan inloggen in je cPanel account.

Om dit te bewerkstelligen, heb je eerst een SSH key nodig, welke je aanmaakt in het betreffende cPanel. Doe dit als volgt:

cPanel koppelen aan Bitbucket

1. Ga naar het betreffende cPanel account
  2. Ga naar SSH Access

3. Klik op ‘manage SSH keys’
  4. Klik op ‘Generate new key’
  5. Kies een wachtwoord en laat instellingen op de standaardwaarden staan
  6. Klik nu op ‘generate key’. Wanneer dit succesvol is, zie je ‘Key Generation Complete!’. Je SSH keys worden nu opgeslagen onder /home2/cpanelgebruikersnaam/.ssh/id_rsa. (dit is je private key)

/home2/cpanelgebruikersnaam/.ssh/id_rsa.pub. (dit is je public key)

7. Ga nu terug naar het overzicht, en download je PUBLIC key (gebruik nooit je private key)
  8. Log in op je Bitbucket account, en ga naar: settings > access keys > add key
  9. Kies een label/omschrijving en plak je public key die je gekopieerd hebt uit cPanel

10. Klik Add key
  11. Done! Je kunt nu een SSH verbinding maken het cPanel account vanuit Bitbucket.