Verhuizen mailbox

Sinds kort hebben we, enkel voor Resellers, een professionele email verhuistool beschikbaar onder de naam Hoasted Mailsyc. Deze tool helpt je bij het overzetten van e-mailaccounts van een oude provider naar een willekeurige account aanwezig binnen je Hoasted Reseller account.

Bij het overzetten worden emails, mappen en bijlagen volledig verhuisd. Technisch gezien worden ze geïdentificeerd en gesynchroniseerd en niet gekopieerd. Hiermee kun je een verhuizing ook meerdere keren uitvoeren, wat handig is tijdens een overstap proces van een van je klanten.

Stappen bij zelf verhuizen mailbox(en)

In de ideale situatie verhuis je een inkomende klant met e-mailaccounts als volgt:

1. Maak nieuwe cPanel account aan voor je klant
  2. Maak nieuwe mailboxen aan op dit cPanel account en zorg dat de E-mailroutering op Local Mail Exchanger staat.
  3. Voer de 1e Mailsync uit zodat email van de oude provider wordt overgezet naar de nieuwe mailboxen binnen het nieuwe cPanel. Let op: als voor de oude mailservernaam de domeinnaam zelf gebruikt wordt, bijvoorbeeld mail.domein.nl zoek dan bij https://toolbox.googleapps.com/apps/dig/ het IP-adres van mail.domein.nl en sla die op. Deze moet je dan na de domeinverhuizing gebruiken om straks bij punt 7 nog een mailsync te doen vanaf de oude server.
  4. Optioneel is nu ook het moment om de website ook klaar te zetten indien van toepassing
  5. Zet dan de nameservers en DNS om, zodat de mailserver/MX wordt verwezen naar Hoasted
  6. Deel de nieuwe gegevens met je klant en stel bij je klant de nieuwe mailboxen in
  7. Na het volledig propageren van de DNS, voer je een 2e Mailsync uit zodat ook de laatste mails over worden gezet. Indien gewenst voer je nog extra Mailsyncs uit.
  8. Klaar!

Je hebt nu voor én na het omzetten van de domeinnaam de email gesynchroniseerd, waardoor de klant geen email downtime ondervindt. Door het uitvoeren van de 2e of meerdere Mailsync, zorg je ervoor dat eventuele email die nog aankomt op de oude account van de klant, ook zichtbaar wordt in de nieuwe account.

Gebruiken van Mailsync

De tool is verwerkt in ieder Reseller cPanel pakket, en kun je vinden onder het kopje Mailsync in de categorie ‘tools’. De tool is volledig gewhitelabeled, en heeft geen verwijzing naar Hoasted. De uitleg en werking is vermeld in de tool zelf.

Email accounts laten verhuizen

Mocht je het lliever uitbesteden, dan verhuizen wij de mailboxen voor jou. Voor 10 euro per mailbox synchroniseren we alle mappen en e-mails. Dit kun je te allen tijde aanleveren, en wij syncen dan alles voor je. Eenmaal voordat je de DNS omzet, en nog een keer erna.

Hiervoor kan een support ticket aangemaakt worden en dan maakt een van ons het voor je in orde. Als je ons de gegevens van de oude en nieuwe mailbox stuurt, samen met de verhuistoken en de huidige inkomende mailservernaam, dan maken wij het voor je in orde.

De stappen die we hiervoor nemen zijn als volgt:

1. TTL domein op 300 zetten indien mogelijk
  2. Controleren website werking bestaand
  3. Controleren login gegevens mailboxen
  4. Synchroniseren mailbox data (emails en mappen)
  5. Domein omzetten/verhuizen
  6. Mailboxen nogmaals synchroniseren
  7. Login gegevens en afronding mailen naar jou