E-mail - Mailprogramma toont afbeeldingen niet

Het kan gebeuren dat afbeeldingen in e-mails niet altijd worden weergegeven voor de ontvangers. Dit kan voorkomen bij persoonlijke e-mails, maar ook bij transactionele of nieuwsbrief e-mails. In de meeste gevallen is dit te verklaren door de instellingen van de e-mailclient van de ontvanger. Verschillende aanpassingen zijn mogelijk om dit te verhelpen.

Tip: zet je nieuwsbrief ook online en neem in je gemailde nieuwsbrief de zin op “Klik hier als deze nieuwsbrief niet goed in beeld komt en/of afbeeldingen niet getoond worden”.

Afbeeldingen activeren/toestaan

Sommige ontvangers moeten de afbeeldingen activeren. Dit hangt samen met de standaard afbeeldingsinstellingen in het betreffende mailprogramma.

Apple Mail

Voor Apple mail instellen dat de afbeeldingen getoond worden gaat als volgt:

• Voor macOS Big Sur en eerdere versies:

Ga naar Mail > Voorkeuren/Instellingen > Weergave > vink 'Laad externe inhoud in berichten' aan. Dit zorgt ervoor dat alle afbeeldingen in je e-mails worden geladen.

• Voor macOS Monterey en nieuwere versies:

Ga naar Mail > Voorkeuren > Privacy > haal het vinkje weg bij 'Mailactiviteit beschermen' en 'Alle externe inhoud blokkeren'.

Gmail

1. Klik rechtsboven op het tandwieltje
  2. Kies Instellingen
  3. In de tab 'algemeen', scrol naar afbeeldingen en selecteer 'Altijd externe afbeeldingen tonen'.
  4. Sla de wijzigingen op.

Outlook 2007

1. Klik op het menu Extra > Vertrouwenscentrum > Automatisch downloaden.
  2. Schakel het selectievakje 'Download afbeeldingen in HTML-e-mailberichten of RSS-items niet automatisch' uit.
  3. Klik OK

Outlook 2010/2013/2016

Als je standaard alle afbeeldingen in mails getoond wilt hebben volg dan deze stappen:

1. Klik op het tabblad Bestand en klik vervolgens op Opties.
  2. Klik op Vertrouwenscentrum.
  3. Onder Microsoft Outlook Vertrouwenscentrum, klik op Instellingen van het Vertrouwenscentrum.
  4. Schakel het selectievakje 'Download afbeeldingen in HTML-e-mailberichten of RSS-items niet automatisch' uit.

Outlook voor Microsoft 365 tot Outlook 2007

1. Open de betreffende mail
  2. Klik in de Infobalk op Afbeeldingen downloaden (Download Pictures)

Als je Download Afbeeldingen klikt in een mail die je aan het lezen bent, wordt de mail automatisch opgeslagen en toont de afbeeldingen de volgende keer dat je de afbeeldingen opent. In andere gevallen moet je daarna klikken op bericht opslaan (save bericht).

Thunderbird

Standaard schakelt Mozilla Thunderbird de weergave van externe afbeeldingen in e-mails uit. Je kunt externe afbeeldingen tijdelijk inschakelen door op "Toon externe inhoud" in de waarschuwingsbalk bovenaan het bericht te klikken, maar er is ook een meer permanente oplossing voor degenen die dit willen; volg deze stappen:

1. Klik op Extra in de menubalk en selecteer Opties.
  2. Klik op het pictogram Geavanceerd in het venster Opties.
  3. In het tabblad Algemeen, klik op de knop Configuratie-editor.
  4. Typ mailnews.message_display.disable_remote_image in het zoekvak bovenaan het about:config-venster. Dit brengt je automatisch naar de instelling.
  5. Dubbelklik op de instelling om de waarde ervan te wijzigen van waar naar onwaar. De status verandert van standaard naar door de gebruiker gedefinieerd. Klik op de X om te sluiten.
  6. Open een e-mail in je account die externe afbeeldingen bevat. Je zou nu die afbeeldingen moeten kunnen bekijken.