Error: Mailprogramma toont afbeeldingen niet

Het kan voorkomen dat email afbeeldingen niet altijd worden weergegeven bij ontvangers van email. Dit kan voorkomen bij persoonlijke emails, maar ook bij transactionele of nieuwsbrief emails. Dit ligt in de meeste gevallen aan de instellingen van de email client van de ontvangende partij. Hiervoor zijn verschillende zaken in te stellen.

Tip: zet je nieuwsbrief ook online en neem in je gemailde nieuwsbrief de zin op “Klik hier als deze nieuwsbrief niet goed in beeld komt en/of afbeeldingen niet getoond worden”.

Afbeeldingen activeren/toestaan

Sommige ontvangers moeten de afbeeldingen activeren. Dit hangt samen met de standaard afbeeldingsinstellingen in het betreffende mailprogramma. Mailpoet heeft een speciale pagina gemaakt waarin per Engelstalig mailprogramma aangegeven staat hoe het tonen van afbeeldingen standaard aangezet kan worden:http://hoasted.link/2vsv9Dz

Hieronder de Nederlandstalige handleidingen voor enkele veelgebruikte mailprogramma’s

Apple Mail

Voor Apple mail instellen dat de afbeeldingen getoond worden gaat als volgt:

1. Ga naar Mail in de menubalk en klik Preferences (Voorkeuren) en vervolgens View (Beeld)
  2. Zorg dat er een vinkje staat bij "Load remote content in messages”

Gmail

1. Klik rechtsboven op het tandwieltje
  2. Kies Instellingen
  3. Wijzig bij afbeeldingen: Altijd externe afbeeldingen tonen
  4. Sla de wijzigingen op.

Outlook 2007

1. Klik Extra > Vertrouwenscentrum
  2. Selecteer Automatisch Downloaden
  3. Klik OK

Outlook 2010

1. Klik Bestand > Opties > Vertrouwenscentrum
  2. Klik Vertrouwenscentrum Instellingen
  3. Haal vinkje weg bij Geen afbeeldingen automatisch downloaden bij HTML en RSS
  4. Klik OK

Outlook 2016

1. Klik in het menu Outlook op Voorkeuren.
  2. Klik onder E-mail op Lezen.
  3. Selecteer onder Beveiliging een optie om aan te geven wanneer u afbeeldingen automatisch wilt downloaden van internet: in alle berichten of alleen in berichten van uw contactpersonen.

Outlook Express

1. Klik in het menu Extra > Opties > Beveiliging
  2. Haal vinkje weg bij Blokkeer afbeeldingen en andere externe inhoud in HTML in email
  3. Klik Toepassen en dan OK

Thunderbird

Als er een mail komt met geblokkeerde afbeeldingen, komt er een melding in beeld. Op die melding staat een link Voorkeuren en als je die opent zie je verschillende opties, selecteer bijvoorbeeld: altijd afbeeldingen tonen bij mail afkomstig van deze afzender