NodeJS NPM gebruiken

NodeJS op cPanel hosting

Standaard zitten bij onze reguliere hosting (Webhosting, WordPress hosting, WooCommerce hosting) de meest recente NodeJS versies al inbegrepen. Dit zijn standaard de stabiele versies van de meest recent NodeJS, echter kunnen we deze versie ook aanpassen naar wens (ieder geval naar onder andere 10, 12, 14 en 16 versies). Op de reguliere hosting is NodeJS goed te gebruiken om scripts te draaien. Denk daarbij bijvoorbeeld minify of andere tools.

Om gebruik te maken van NPM, dien je eerst onderstaande commando uit te voeren via de Terminal binnen cPanel:

echo "PATH=/opt/alt/alt-nodejs16/root/usr/bin/:\$PATH" >> ~/.bashrc && source ~/.bashrc

Daarmee is NPM bereikbaar zoals normaal. Je kunt de folder structuur aanpassen naar andere versies waar gewenst. Controleer je versie vervolgens met:

node --version

NodeJS en NPM als webapplicatie op VPS

Wanneer je NodeJS als een webapplicatie wilt draaien (continu proces met webverzoeken), is er een VPS nodig waar ook CloudLinux als onderliggende software op draait. Dit is een LiteSpeed VPS hosting of Custom VPS hosting, waar we voor een klein bedrag per maand CloudLinux als software aan toevoegen. Hierop kunnen we alles naar wens aanpassen voor je, zodat het volledig aan jouw wensen voldoet. De VPS oplossingen zijn ook onbeperkt schaalbaar en flexibel in te richten (bijvoorbeeld een maand lang extra CPU of RAM bovenop de basis is mogelijk).

Runnen van Webpack

Als je webpack wilt runnen, dien je eerst het volgende commando te draaien:

npm install webpack --save

Daarna kun je uitvoeren:

npm run production