Schijfruimte cPanel account vergroten of verkleinen

Het systeem stuurt een waarschuwing zodra een account 80% of meer schijfruimte in gebruik heeft. Dit is zelf in te stellen in WHM, zie onze handleiding Inzicht schijfruimte gebruik.

Je kunt het pakket aanpassen naar meer schijfruimte. De stappen daarvoor zijn:

Schijfruimte vergroten of verkleinen

1. Log in in je WHM en kies: List accounts
  2. Zoek het betreffende account en klik vervolgens op het +-teken ervoor:

3. en dan de Change Plan knop:
  4. Kies dan in een pakket wat een stap groter is (of in geval van verkleinen een stap kleiner) en vervolgens klik je op de Upgrade/Downgrade knop:
  5. De schijfruimte is nu per direct aangepast. Het kan nog tot 30 minuten duren tot de statistieken in het cPanel ook correct weergeven worden.

In geval je eerst wilt uitzoeken wat de oorzaak is van het grote schijfgebruik, (of een account bijvoorbeeld nog een groot backup bestand heeft staan), gebruik dan onze handleiding: Inzicht schijfruimte gebruik